Home / Zaterdag 3b / Amstelveen Heemraad met overmacht poulewinnaar

Amstelveen Heemraad met overmacht poulewinnaar

Amstelveen Heemraad heeft zich nadrukkelijk geplaatst voor de knock-out fase door met 4-1 te winnen bij Overbos in Hoofddorp. Bij rust stond Amstelveen al met 3-0 voor en na rust deden zij het rustig aan om volgende week zonder blessures de eerste competitiewedstrijd tegen SCW op volle kracht tegemoet te kunnen zien.  Voor rust waren het Giorgio Sanches, Robert Lesmeister en Toby Correira die Amstelveen op een comfortabele 0-3 zetten. Na rust was het Yann Heurtindie de 0-4 maakte. Overbos deed nog wat terug, maar dat was voor de statistieken.

Amstelveen was heer en meester op het veld en na vier minuten kwamen zij al op voorsprong. Robin Tromp, de laatste tijd strooiend met geweldige passes, zette Giorgio Sanches alleen voor de keeper en met een geweldige aanname zette hij twee man van Overbos op het verkeerde been en schoot de 0-1 simpel binnen. Negen minuten later wist Robert Lesmeister voor zijn tegenstander te komen en de 0-2 stond op het niet bestaande scorebord . Daarna bleef het Amstelveen die het spel maakte en Overbos stond erbij en keek er naar. Na wat slordige passes was het weer Robin Tromp die, met een pass van achteren, Toby Correia vond en de 0-3 werd eigenlijk simpel afgemaakt. Amstelveen probeerde de 0-4 nog te forceren, maar Overbos was nu wel bij de les en met een 0-3 stand ging Amstelveen de rust in.

Na rust werd het er niet beter op. Amstelveen vond het allemaal wel prima, want was in gedachte al bij de eerste competitiewedstrijd tegen SCW en Overbos kon niet meer brengen.  De wissels brachten nieuw leven, waarbij Justin Luiten zelfs een hoogstandje wist te brengen dat niemand voor mogelijk had gehouden. Helaas was dat niet genoeg voor de 0-4. Die viel wel na zo’n 70 minuten spelen. Steph Langeveld stoomde op via de rechterkant en zijn voorzet was op maat voor Yann Heurtin om simpel binnen te tikken. Met een 0-4 was iedereen tevreden tot het moment dat Claudio Kiala zijn hoogtepunt van de dag beleefde. Hij kreeg de bal via-via, maar zijn actie en zijn schot waren onbereikbaar voor de verdedigers van Amstelveen en ook Mats Valk had geen antwoord op het schot.  In blessuretijd had Amstelveen nog de 1-5 kunnen maken, maar zowel Toby Correia als Steph Langeveld kregen de bal niet achter Ryan Kool.

Door de drie overwinningen heeft Amstelveen zich geplaatst voor de knock-out fase en zal met een goed gevoel de competitie ingaan. A.s. zaterdag gaan de mannen van Edwin van Maas en Norbert Alblas op bezoek bij SCW. Saillant detail, bij deze club is Edwin van Maasvier jaar hoofdtrainer geweest.

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Send this to a friend