Amstelveen pakt derde periode na zege op JOS Watergraafsmeer

In een zeer enerverende wedstrijd heeft Amstelveen Heemraad de derde periode gepakt door met 1-0 te winnen bij JOS Watergraafsmeer. De goal viel al in de derde minuut, toen Robert Lesmeister een corner binnen kopte. Daarna ontspon zich een geweldig gevecht, maar er werd niet meer gescoord. Door de overwinning is Amstelveen niet meer te achterhalen en mag zich opmaken voor het toetje dat nacompetitie heet.

Amstelveen Heemraad en JOS Watergraafsmeer waren in de derde periode goed op weg en deze wedstrijd was cruciaal voor beide. Amstelveen wist dat bij een overwinning de nacompetitie was veiliggesteld. JOS moest winnen om nog kans te maken. Binnen drie minuten lag de bal achter Gajda Patryk. Een corner van Zakaria Madrane werd ingekopt door Toby Correia en door Robert Lesmeister onhoudbaar verlengd. Drie minuten onderweg en Amstelveen op een voorsprong. Amstelveen bleef het betere van het spel houden en hield aardig druk op JOS Watergraafsmeer. Door de druk kwam JOS er bijna niet uit. Toch bleef het oppassen, getuige het bekeken afstandsschot van Amine Ennali, die vanaf een metertje of 30 Giovanni Santangelo probeerde te verschalken. De lat stond de gelijkmaker in de weg. In de aanval die daarop volgde, kreeg Robert Lesmeister een hele grote kans voor de 0-2, maar hij schoot net naast. Vijf minuten later had Jaïr Cruden zijn zinnen gezet op een goal, maar zijn schot ging rakelings naast. JOS Watergraafsmeer bleef gevaarlijk en na ruim een half uur voetballen kreeg JOS een vrije schop, even buiten de zestien van Amstelveen. Amine Ennali kwam achter de bal en raakte deze perfect. Met een curve ging de bal richting kruising, maar met een fenomenale redding van Giovanni Santangelo bleef de nul op het scorebord. Kort daarop streepte de goed opgekomen Ozaires Deets de bal snoeihard op de paal. Daarna geen wapenfeiten meer en met een 0-1 stand gingen de ploegen de rust in.

Na rust werd de strijd hevig, maar het bleef eigenlijk altijd sportief. Beide ploegen gingen tot aan het gaatje en de goed leidende Tony van Waveren hield gevoel met het spel en liet lekker doorvoetballen. Amstelveen had al veel eerder de wedstrijd kunnen beslissen, maar wist het vizier niet op scherp te krijgen. De grootste kans voor Amstelveen was halverwege de tweede helft. Mourad Aitja profiteerde van de ontstaande ruimte achterin bij JOS en bracht Ibrahim Uwamahora is stelling. Hij passeerde Gajda Patryk, maar de bal kwam op de paal. Deze kwam voor de voeten van Robert Lesmeister, maar zijn inzet kwam ook op de paal. Na acht minuten (!) blessuretijd vond van Waveren het genoeg en barste de vreugde los bij Amstelveen. Met 20 punten uit de laatste 8 wedstrijden en onbereikbaar voor de rest gaan zij de nacompetitie in.

Volgende week de laatste competitiewedstrijden, die alleen voor de statistieken zijn. Amstelveen krijgt Pancratius op bezoek en JOS Watergraafsmeer gaat naar De Dijk. Daarna de nacompetitie. Op 11 juni gaat Amstelveen op bezoek bij óf Stormvogels óf Olympia Haarlem uit Zaterdag 3A. Aanstaande zaterdag spelen die twee ploegen tegen elkaar en dan zal blijken wie van de twee de tegenstander zal worden. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek