Amstelveen schakelt met Ten Heuvel snel na opstappen Radjin de Haan

Laurens ten Heuvel is vanaf volgende week de nieuwe trainer van zaterdag tweedeklasser Amstelveen Heemraad. De 41-jarige oefenmeester volgt daarmee Radjin de Haan, die zijn taken neerlegt. De Haan zit zaterdag nog wel op de bank tegen AMVJ.

“Toen ik werd benaderd, stond ik zeker open voor Amstelveen. We waren er snel uit”, zegt Ten Heuvel, die hiervoor toestemming kreeg van Koninklijke HFC, waar hij momenteel het tweede elftal traint. Die functie zal hij combineren. “Ik heb er de tijd voor, vind het heerlijk en mijn ambitie ligt in het trainersvak. Mooier kan het niet.” In Amstelveen tekent Ten Heuvel voor anderhalf jaar.

De oud-profvoetballer van onder andere Haarlem, Telstar, Den Bosch en Barnsley begon zijn trainersloopbaan bij Ajax 2. Na twee seizoenen als hoofdtrainer en technisch coördinator bij derdeklasser Zandvoort streek Ten Heuvel afgelopen zomer neer bij Jong Koninklijke HFC. In het seizoen 2014/15 schakelde zijn Zandvoort in de eerste ronde van de nacompetitie Amstelveen uit, waardoor die ploeg onder leiding van De Haan naar de derde klasse degradeerde.

“Wij zijn Radjin dankbaar voor zijn energie en inzet die hij de afgelopen jaren in onze selectie en de club heeft gestoken. Het is jammer dat zijn andere werk hem niet langer in staat stelt zijn trainerschap bij ons uit te oefenen”, zegt Amstelveen-voorzitter Michael van Eijk. “Gelukkig zijn we er in geslaagd met Laurens een meer dan goede en zeer enthousiaste vervanger te hebben gevonden. Hij heeft zijn sporen als speler verdiend en ook als trainer al indruk gemaakt bij Zandvoort en nu bij HFC. We kijken er naar uit met hem verder te gaan.”

Omdat de trainingsdagen hetzelfde zijn, zal er logistiek geschoven moeten worden in Amstelveen. “Ik vind het niet netjes om tussentijds te vertrekken. Ik kom mijn afspraken met HFC gewoon na”, vertelt Ten Heuvel over de combinatie. Komend weekend is de nieuwe trainer toeschouwer tijdens de derby tegen AMVJ. “Ik zal me echt op de achtergond houden. Vanaf maandag ga ik aan de slag. Binnen een paar weken weet ik gelijk waar ik sta, want we spelen tegen BOL (tweede), Blauw Wit Beursbengels (derde) en Monnickendam (vierde).”

Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!