Home / Zaterdag 3b / Amstelveen te sterk voor JOS Watergraafsmeer
Amstelveen Heemraad

Amstelveen te sterk voor JOS Watergraafsmeer

Onder surrealistische omstandigheden, geen publiek, geen kantine die open is, werd de wedstrijd gespeeld in de 3e klasse B tussen JOS Watergraafsmeer en Amstelveen Heemraad.  

Neem daar dan het continue regenen bij en je surrealistische gevoel wordt alleen maar verder aangewakkerd. Het leek Amstelveen niet te deren. Vorige week werd Blauw Wit weggespeeld met 7-1. Nu was JOS Watergraafsmeer, de ploeg van de afwezige Richard Pel, het slachtoffer. Met 1-4 ging JOS onderuit. Ibrahim Uwamahora was bij Amstelveen de grote man door twee keer te scoren. Hij kwam na een uur voetballen, bij een 1-1 stand, in het veld en binnen tien minuten zette hij zijn ploeg op een 1-3 voorsprong.  Reshad Haidari maakte het kwartet vol. Voor Haidari een bevrijding, want hij moest terug naar 29 november 2019 voor zijn laatste goal.

JOS en Amstelveen maakten er een hele leuke en sportieve wedstrijd van. Veel strijd, veel snelheid en nooit over het randje. Binnen korte tijd kreeg Robert Lesmeister de bal onder controle, maar zijn schot ging over. Aan de andere kant verscheen Lucien Fraenck onverwachts voor Giovanni Santangelo, maar zijn inzet ging ook over. Na ruim een kwartier was het Jarne Theunissen die sneller was dan de verdediging, maar de uitblinkende Santangelo kwam goed uit zijn goal en hield de nul. De wedstrijd werd met veel strijd geleverd. Bij JOS was Rody Roos de animator en wist regelmatig Enzo Paal en Everson Bazoer te bereiken, die voor aardig gevaar zorgden bij de verdedigers van Amstelveen. Enzo Paal had de 1-0 op zijn schoen, maar weer was Santangelo de winnaar. In de 36e minuut ging Maarten Daniëls in de fout. De bal stuiterde van zijn voet af en Robert Lesmeister zag zijn kans en gleed de 0-1 binnen. Een minuut later kon Reshad Haidari zijn ploeg op 0-2 zetten, maar nu was Daniëls scherp en voorkwam de goal. Daarna was het wachten op de 0-2, want de verdediging van JOS werd getest. Het middenveld van Amstelveen met Zakaria Madrane en Jordy Coenraad bleven de aanvallers wegsturen. Toby Correia, vorige week nog goed voor vier goals, kreeg nog een ultieme kans, maar wij twijfelde te veel en Daniël kon net de bal wegschieten voordat hij kon aanleggen. Met 0-1 werd de droogte van de kleedkamer even opgezocht.

Na rust was het snel gelijk. Joash Johnson slalomde de 16 in, maar zijn inzet werd nog gekeerd door Santangelo. Uit de rebound tikte Everson Bazoer de 1-1 binnen. Vijf minuten later werd Reshad Haidari binnen de 16 onderuit gelopen, maar dat werd niet gezien als overtreding. Uit de tegenaanval kreeg Everson Bazoer een kans, maar weer stond Santangelo zijn mannetje. In de 64e minuut kwam Amstelveen weer aan de leiding. Jaïr Cruden werd goed aangespeeld door de goede spelende Jordy Coenraad en hij zette Ibrahim Uwamahora alleen voor Maarten Daniëls, en die rondde geweldig af. Vijf minuten later bracht Uwamahora zijn tweede en de derde van Amstelveen. Prima neergelegd door Robert Lesmeister en perfect in de hoek geplaatst. Weer twee minuten later gooide Reshad Haidari de wedstrijd op slot door zich vrij te spelen, Daniëls te omspelen en de 1-4 binnen te schuiven. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Amstelveen maakte zich niet meer druk en bij JOS was de dreun goed aangekomen. Na precies 90 minuten het laatste fluitsignaal. 

Amstelveen Heemraad kan zich met vertrouwen gaan opmaken voor de Amstelveense derby tegen RODA ’23, volgende week. Helaas zonder publiek, dat wel. JOS Watergraafsmeer kan zich revancheren als zij bij Buitenboys op visite gaan. 

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

 

Send this to a friend