Amstelveen trekt Ilias Houda (Koninklijke HFC) en Kevin Nlandu aan

Amstelveen Heemraad heeft de eerste twee versterkingen voor volgend seizoen binnen. Kevin Nlandu en Ilias Houda maken de overstap naar de zaterdag tweedeklasser. Nlandu traint al sinds de winterstop mee in Amstelveen, Houda is een goede bekende van trainer Laurens ten Heuvel.

Voor Nlandu probeerde de club halverwege het seizoen overschrijving aan te vragen, nadat zijn avontuur bij Magreb’90 op niets was uitgelopen. “Bij Magreb waren bepaalde afspraken niet nagekomen, waardoor ik ervoor heb gekozen daar niet meer te voetballen. Bovendien wilde ik mij meer focussen op school en is Amstelveen een stuk dichterbij”, zegt de Amsterdammer. Dat lukte niet, waardoor de twintigjarige vleugelaanvaller alleen kon meetrainen.

Vorig seizoen speelde de voormalig jeugdspeler van SDZ, DWS en OSV in Canada voor Ottawa Fury, uitkomend in de United Soccer League (tweede niveau van de Verenigde Staten, red.). “Ik mocht daar twee weken stage lopen, dat had een bekende zaakwaarnemer voor mij geregeld. Ik maakte onderdeel uit van het talentenplan en schommelde een beetje tussen het eerste en tweede elftal in. Na één seizoen moesten zij mij een groter contract geven omdat ik een Europese speler ben. Dat geld hadden zij niet. Daardoor ben ik terug naar Nederland gekomen. Ik hou nog altijd de hoop op een Europees avontuur, maar focus mij volgend seizoen eerst op Amstelveen.”

Voor Houda betekent de overstap naar Amstelveen een terugkeer in de regio. Vorig seizoen speelde de inmiddels 22-jarige verdediger bij WVHEDW, maar kwam nauwelijks in actie voor de eersteklasser. De huidige jaargang maakt Houda zijn minuten in het tweede elftal van Koninklijke HFC, waar Ten Heuvel ook werkzaam is.

Foto Hans van Beek | trainer Laurens ten Heuvel (midden) geflankeerd door Ilias Houda (links) en Kevin Nlandu (rechts)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)