Amstelveen vergroot zorgen van HBOK

Met nog vijf wedstrijden te gaan wordt het voor HBOK steeds moeilijker om zich helemaal veilig te spelen in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Jan de Haze werd op eigen veld door concurrent Amstelveen Heemraad overklast. De 1-6 nederlaag was ontluisterend voor de Zunderdorpers, die in de gevarenzone blijven staan.

Binnen vijf minuten had HBOK de score kunnen openen. De lat stond een treffer van Sverre Ubbels in de weg. Twee minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Een voorzet van Mourad Madmar was op maat voor Michael Coster, die de licht geblesseerde Robin Thiel kansloos liet: 0-1. Na ruim een kwartier was Coster nu de aangever voor de 0-2. Zijn hoekschop werd door Joël Silooy binnen gekopt.

Vlak daarna had Tim Steij zelfs de 0-3 op zijn schoen, toen hij richting het vijandelijke doel werd gestuurd. Thiel voorkwam een derde tegentreffer. HBOK bracht vervolgens de spanning terug in de wedstrijd door de aansluiting te vinden. Dani Braspenning schoot een vrije trap van zeker 25 meter achter doelman Dirk Roelofsen voor de 1-2 ruststand.

In de tweede helft was de wedstrijd vrij snel gespeeld. Robin Oussoren (strak schot) en Steij (indraaiende hoekschop) brachten Amstelveen op een riante 1-4 voorsprong. HBOK was onmachtig om daar nog iets tegenover te zetten en de gasten voetbalden het duel fluitend uit. Zeker toen na een uur spelen Thiel met een directe rode kaart het veld moest verlaten vanwege natrappen tegen Oussoren.

Met een man meer liepen de Amstelveners in het laatste kwartier uit naar een zeer ruime overwinning. Oussoren tikte na goed voorbereidend werk van Gelvio Esajas de 1-5 binnen en diezelfde Esajas zette met een fraaie overstap de hele verdediging van HBOK op het verkeerde been om Nick Lammers de eindstand op 1-6 te laten bepalen.

Amstelveen stijgt een plek en staat nu negende. HBOK blijft voorlaatste staan en moet bovendien volgende week op bezoek bij nummer twee Blauw-Wit Beursbengels. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek