Amstelveen voelt zich behoorlijk bestolen tijdens kampioensfeestje van BOL

In een zinderend duel is Amstelveen Heemraad pas diep in blessuretijd op de knieën gekregen door BOL, dat hiermee het kampioenschap van de zaterdag tweede klasse A binnenhaalde. Amstelveen zag scheidsrechter Peter de Waard in de tweede helft Joost Heij en Nick Lammers met rood wegsturen en vervolgens lang laten doorspelen waar BOL van profiteerde met een late 3-2.

In Broek op Langedijk ging BOL voortvarend van start. De uitblinkende Amstelveen-doelman Alex Sacca moest zich na vijf minuten al strekken op een inzet van René Rootlieb, was vlak daarna alert bij een kopbal van Sietse Brandsma en werd in de rebound gered door de paal. In de elfde minuut werd hij alsnog geklopt door Bas Jonker: 1-0. Hierna kreeg Amstelveen pas vat op het spel van de thuisploeg. Gelvio Esajas schoot de bal na een klein half uur snoeihard tegen de onderkant van de lat, waarna Joost Heij de terugspringende bal met een omhaal binnen werkte.

Bij de aftrap stonden de bezoekers te slapen, want nog in dezelfde minuut had BOL via Martijn Ton de voorsprong weer hersteld: 1-2. Daarna waren er kansen aan beide kanten. Nog voor de rust slaagde Amstelveen erin opnieuw op gelijke hoogte te komen. Uit een hoekschop van Tim Steij maakte Heij zijn tweede van de middag. In de blessuretijd van de eerste helft was de spits zelfs dicht bij een hattrick, alleen werd zijn inzet geblokt.

Na de theepauze wilde BOL gas geven. De angel ging echter uit het spel nadat Koen Tros, de spelverdeler van BOL, geblesseerd het veld moest verlaten. Daarna werd Amstelveen beter en ging op jacht naar de voorsprong. Dat veranderde toen Heij in de 82se minuut in het strafschopgebied tegen de vlakte werd gelopen, maar een gele kaart kreeg voor een schwalbe. Een paar minuten later kreeg de aanvalsleider zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken.

Twee minuten later kon Nick Lammers hem ook gaan opzoeken in de kleedkamers met zijn tweede gele prent. De druk op Amstelveen, dat de wedstrijd moest uitspelen met negen man, werd groter. Er werd met man en macht verdedigd, alleen moesten de bezoekers in de achtste minuut van de blessuretijd bezwijken na de winnende treffer van Brandsma: 3-2. De scheidsrechter floot direct af en kreeg vervolgens alle hoon van de Amstelveners over zich heen, omdat het spel nog geen drie minuten had stilgelegen en hij vijf minuten langer liet doorgaan.

BOL is dankzij de late zege en het puntverlies van achtervolger Blauw-Wit Beursbengels (2-2 tegen OSV, red.) kampioen geworden. Amstelveen blijft op een nacompetitieplek staan. De ploeg van Laurens ten Heuvel heeft nog twee wedstrijden de kans om dit te ontlopen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag Helmar Vercasman
Foto’s Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)