Giorgio Sanches

Amstelveen wint eerste wedstrijd van het seizoen

Na een gedegen voorbereiding en het uitstellen van de bekerwedstrijd tegen Ouderkerk heeft Amstelveen zaterdag korte metten gemaakt met FC Amsterdam. Bij rust stond de ploeg van Edwin van Maas al met 2-0 voor en in de tweede helft maakte Amstelveen het simpel af. De uiteindelijke 5-1 was veel te weinig voor de overmacht die Amstelveen op de mat legde.

Na negen minuten kwam het overwicht van Amstelveen op het scorebord toen Reshad Haidari vanaf een kleine 25 meter de bal snoeihard de kruising in schoot. Daarna kon Amstelvene de voorsprong uitbouwen, maar Giorgio Sanches was niet scherp voor de goal. Kort daarop was het Daniel Abera die de stand gelijk kon trekken, maar zijn vrije trap ging via de binnenkant van de paal weer het veld in. Daarna waren het Giorgio Sanches, Reshad Haidari en Toby Correia die de voorsprong konden verdubbelen, maar niet scherp en keeper Anass Loumghari die de 2-0 in de weg stonden. Toch kwam de tweede goal er. Vlak voor rust was het Maxim Perels die met een prachtige lob Loumghari wist te verschalken.

Maxim Perels

Na rust was het gauw gedaan. Giorgio Sanches stond aan het eind van een geweldige aanval en de 3-0 stond op het scorebord. Daarna was het wachten op de4-0 en die viel in de 71e minuut toen Reshad Haidari weer een schot promoveerde toto een goal. Vlak voor tijd was het Denzel Purperhart die de eretreffer maakte en bijna na de aftrap bracht Giorgio Sanches het verschil op vier doelpunten toen hij een pass van Donny van Bakkum afrondde met de 5-1. Na de 5-1 was het gelijk klaar en begint Amstelveen het seizoen met een lekkere overwinning.

Dinsdag gaat Amstelveen op bezoek bij Ouderkerk en zaterdag op bezoek bij Overbos.

Opstelling Amstelveen: Valk, Van Rossum, Boussallam, Donker, De Vetten, Madrane, Perels, Bijl, Correia, Haidari, Sanches

Opstelling FC Amsterdam: Loumghari, Raafenberg, Abera, Pronk, Ceder, Maduro, Kamarkeyl, Purperhart, Marceli, Faerber, Akkoc

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek