Amstelveen wint moeizaam van GeuzenMiddenmeer

Amstelveen Heemraad heeft gedaan wat het moest doen. Het versloeg rode lantaarndrager GeuzenMiddenmeer met 3-2, maar had het moeilijk.

Al na 3 minuten kwam Amstelveen op voorsprong, toen Robert Lesmeister een vrije trap van Michael Coster zo achter de verbouwereerde Etienne Kwa kopte. Amstelveen ging op zoek naar de tweede goal, maar uit een counter kwam Jochum Leopold op links vrij en schoot de bal zo over Mike Lesmeister heen en schoot daarmee GeuzenMiddenmeer op gelijke hoogte. Twee minuten later lag de bal op de stip voor Amstelveen. Zakaria Madrane deed wat hij altijd doet van 11 meter: scoren. Zo stonden de bezoekers weer op voorsprong. Tot de rust wat hoogtepunten, waarbij de beide keepers een hoofdrol opeisten. Mike Lesmeister en Etienne Kwa hielden hun team op de been. Voor de rest was het erg slordig aan beide kanten, waarbij de kou ook niet echt in het voordeel was.

Na rust begon Amstelveen weer scherp en na tien minuten lag de 1-3 binnen. Robert Lesmeister frommelde zich door de verdediging en schoot snoeihard van dichtbij binnen. Onhoudbaar voor iedereen. Daarna golfde het spel naar beide kanten. Amstelveen had de wedstrijd kunnen beslissen, maar Etienne Kwa hield zijn doel verder schoon. Acht minuten voor tijd viel zeer ongelukkig de 2-3. In een volle 16 kwam de bal op de knie van Robin Tromp, onhoudbaar voor iedereen. Door deze 2-3 kregen de mannen uit Oost weer beleving en gingen voor de gelijkmaker. Hier en daar nog wat hectische momenten voor beide doelen, maar met een 2-3 stand floot de goed fluitende Draaijer voor het laatst.

Amstelveen Heemraad speelt volgende week thuis tegen SCW en GeuzenMiddenmeer gaat op bezoek bij Kadoelen, de nummer 13 in de 3e klasse B.

Tekst: Helmar Vercasman