Amsterdammer op Avontuur: Terence Groothusen

Wereldwijd zijn er veel Amsterdamse voetballers actief. Van de Verenigde Staten tot op Bali, overal kom je ze tegen. In deze rubriek spreken we met Amsterdammers in het buitenland, de Amsterdammer op Avontuur.

Voor veel Amsterdammers is het op dit moment nog zomerstop, maar niet voor Terence Groothusen. De 22-jarige spits maakte de overstap van FC Dordrecht naar het Maltese Hibernians FC. Met zijn nieuwe ploeg heeft Groothusen al 90 minuten gemaakt in de eerste ronde van de Europa League.

Hibernians nam het in Wit-Rusland op tegen Shakhtjor Soligorsk. De wedstrijd ging wel met 1-0 verloren. “Het was erg zwaar, vooral omdat zij al 16 competitiewedstrijden hebben gespeeld en wij eigenlijk in de voorbereiding op de competitie zitten”, vertelt Groothusen.

“Voetballend zijn we zeker niet minder, alleen qua wedstrijdtime en het feit dat ze op elkaar zijn ingespeeld, geeft hen het voordeel. Wij zullen er alles aan doen om de return donderdag te winnen. We hebben uit maar 1-0 verloren, dus het kan nog alle kanten op. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat we kunnen winnen en doorgaan naar de volgende ronde.”

Voor Groothusen was het mooi om na lang blessureleed weer 90 minuten te spelen. In april 2018 speelde hij met FC Dordrecht tegen Jong Ajax, na een botsing met Kostas Lamprou scheurde de aanvaller zijn kruisband af. Meer dan een jaar had de spits geen wedstrijden gespeeld. “Na mijn blessure heb ik de tijd genomen om goed te revalideren en nu ben ik na lange tijd weer fit. Ik mis natuurlijk wedstrijdritme, maar de ervaring was prachtig. Dit vergeet je natuurlijk nooit meer. De club voelt goed aan en met behulp van wedstrijden en trainingen in de 35 graden op Malta word je snel topfit.”

Maar hoe kwam hij nou eigenlijk op Malta terecht, na een jaar uit de running te zijn geweest? Er was interesse uit meerdere landen, zo vertelt de voormalig jeugdspeler van Zeeburgia en DWS. “Mijn zaakwaarnemer had een stage voor me geregeld in Vietnam. Daarna kwam een stage op Malta op mijn pad, die kans heb ik met beide handen aangegrepen.”

Hibernians werd afgelopen seizoen op doelsaldo geen kampioen. Voor dit seizoen heeft Groothusen als doel om met zijn ploeg de dubbel te winnen. Daarnaast wil hij weer volledig fit worden en zoveel mogelijk scoren.

Dit was deel 1 uit de rubriek Amsterdammer op Avontuur.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)