Amsterdamse tweeling Yordi en Kenny Teijsse strijkt neer bij AFC

AFC heeft twee bijzondere versterkingen voor volgend seizoen gepresenteerd: Yordi en Kenny Teijsse. De tweeling krijgt bij de tweededivisionist eindelijk de kans om samen te gaan spelen. Yordi komt over van Quick Boys, Kenny van SC Cambuur.

Vooral het aantrekken van Yordi Teijsse is een grote verrassing. De 25-jarige spits moet in Amsterdam-Zuid een aanvalskoppel gaan vormen met clubtopscorer Raily Ignacio. Teijsse had nog een doorlopend contract bij derdedivisionist Quick Boys, waar hij in zijn tweede periode in Katwijk na een ruzie met assistent-trainer Dirk Kuyt uit de selectie werd gezet. Eerder speelde hij voor Pancratius (jeugd) Ter Leede, Quick Boys, Dundee FC (Schotland) en het Duitse Wuppertaler SV.

Het contract van Kenny Teijsse liep af bij SC Cambuur. De van origine linksback speelt sinds de winterstop in de Jupiler League, nadat zijn Amerikaanse droom bij San Fransisco Deltas beperkt bleef tot één jaar. Hij doorliep de jeugd van FC Utrecht, kwam tot één wedstrijd in het eerste elftal en droeg ook de clubkleuren van FC Oss, Helmond Sport, Sparta en Go Ahead Eagles.

De gebroeders Teijsse gaan bovendien weer in Amsterdam wonen. “Het gevoel moet voor mij goed zijn. Met mijn broertje erbij gaat dat altijd beter”, zegt Yordi. “Quick Boys is het niet geworden, dus heb ik besloten ergens een andere uitdaging te zoeken. Ik ken AFC goed, veel vrienden van mij spelen er en ik kom vaak kijken. Ik denk dat we volgend seizoen leuke dingen kunnen doen in de Tweede Divisie.”

Bij AFC zijn zij aanwinst nummer drie en vier, nadat eerder Foaud Belarbi (Hercules) en Pepijn Veerman (AFC zaterdag) werden vastgelegd voor volgend seizoen.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC