Ricky Kumar

AMVJ behaalt zwaarbevochten zege tegen EDO

AMVJ heeft zaterdagmiddag een overwinning tegen EDO uit het vuur gesleept. De Amstelveners wonnen het thuisduel dankzij een treffer in de blessuretijd met 1-0.

Na de 1-3 overwinning tegen HBOK van afgelopen week was de ploeg van Ricky Kumar erop gebrand om deze week opnieuw de drie punten binnen te slepen. Dat bleek tegen EDO echter niet eenvoudig te zijn, want de tegenstander zakte behoorlijk ver in. Het zorgde ervoor dat AMVJ niet alleen het spel moest maken, maar eveneens moest proberen om door de dichte defensie van de bezoekers te komen. Buiten de grote kans van Thijs de Graaff in de beginfase, waarbij hij de lat raakte, waren de kansen daardoor spaarzaam.

In de tweede helft besloot AMVJ het een en ander om te zetten, waardoor de ploeg wat dreigender was. Waar het achterin weinig weggaf, bleef het in de aanval echter moeilijk om bij het doel van de opponent te komen. AMVJ probeerde daarom in de laatste tien minuten meer lange ballen te spelen en op die manier gevaarlijk te worden. Pas in de blessuretijd slaagde de thuisploeg erin om de overwinning veilig te stellen. Gijs Bedet kopte uitstekend raak en zette zo de eindstand op 1-0.

De zege van AMVJ zorgde bij Kumar na afloop voor veel opluchting. “De overwinning was absoluut terecht, maar tegelijkertijd was het zwaarbevochten”, stelde de oefenmeester. “Als je in de eerste twintig minuten de goal niet maakt, weet je dat het lastig wordt tegen dit soort ploegen. Gelukkig zijn we tot het einde doorgegaan met het leveren van strijd.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)