AMVJ blijft in het spoor van Legmeervogels met winst op Ouderkerk

Ouderkerk was in de eerste fase wel dreigend, maar echt veel kansen kreeg het niet. AMVJ had daarentegen wel enkele kansen. Bijvoorbeeld in de 32e minuut toen goalie Dax de Wit de bal met een uiterste krachtsinspanning en via de lat in het spel wist te houden. In die periode nam de druk van AMVJ overigens toe en had het wat meer het initiatief. Het was in de 39e minuut, bij een uitval van de tegenstander over rechts, dat Senna Hamel de bal niet goed onder controle kreeg. Thierry van der Kooye van AMVJ benutte het buitenkansje en scoorde.

Het was echter dezelfde Senna Hamel, die in de 44e minuut met een geweldige rush en met de bal aan de voeten de rechtervleugel opzocht. Zijn voorzet belandde op links bij Durante Olsman. Praktisch staande op de achterlijn wist hij zich knap van zijn tegenstander te ontdoen en vanuit een moeilijke hoek fraai te scoren. Ruststand derhalve 1-1.

Na de thee eenzelfde spelbeeld, waarin beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. In de 73e minuut was het opnieuw Simon van Rens, die zich op het middenveld knap vrijspeelde en het startsein gaf voor een prima en vlotlopende aanval. De voorzet vanaf de linkerkant leverde echter niets op. In de omschakeling wist AMVJ het spel – met een lange bal – naar voren te verplaatsen. De Ouderkerkse restverdediging zag er niet echt solide uit en het was Melvin Grootfaam die zijn ploeg andermaal op voorsprong zette.

Coach Hans Verhoogt wisselde hierop veelvuldig, in de hoop alsnog een gelijkspel te forceren. Met goed breedtespel over de vleugels leek dat vlak voor tijd te gaan lukken. Invaller Kevin Nlandu werd op rechts de ruimte ingestuurd. Zijn lage voorzet bereikte Charlie den Hertog. Voor open doel miste hij echter jammerlijk en schoot over.

Zo was het voor Ouderkerk de derde nederlaag op rij, terwijl AMVJ in het spoor van koploper Legmeervogels blijft. De koploper is komende week de tegenstander van Ouderkerk. AMVJ treft dan Amstelveen Heemraad. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)