Home / slideshow / AMVJ boekt benauwde uitoverwinning op Nita

AMVJ boekt benauwde uitoverwinning op Nita

AMVJ boekte zaterdagmiddag een benauwde uitoverwinning op Nita. De thuisploeg hield lang stand met een tactisch plan waarbij op de counter werd gespeeld. Een kwartier voor tijd wist de ploeg van trainer Ricky Kumar echter alsnog de winst naar zich toe te trekken.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

De wedstrijd begon voor AMVJ zeer lastig. De Amstelveners, die om de bovenste plekken van de competitie strijden, wisten de eerste helft zelfs weinig tot geen kansen te creëren, terwijl aan de andere kant tegenstander Nita enkele keren gevaarlijk probeerden te zijn met een counter. AMVJ was daar echter al vanuit gegaan, waardoor een dubbele dekking genoeg was om de gevaarlijke spits af te stoppen. Aangezien AMVJ ook weinig kansen kreeg, bleef de brilstand tot aan de rust op het scorebord staan.

In de tweede helft moest AMVJ komen. Het was echter Nita die twee enorme kansen kreeg om de score te openen. Tweemaal kwam een speler alleen voor Maksim van Ingen te staan door slordig balverlies op het middenveld, maar de keeper van AMVJ wist beide pogingen in de kiem te smoren. Vervolgens barstte het duel los met verschillende opstootjes tussen spelers, waardoor diverse gele en twee rode kaarten vielen (Jeffrey Vendrix kreeg aan AMVJ-kant rood).

Het leek een 0-0 wedstrijd te worden, maar niets was minder waar. AMVJ kreeg een kwartier voor tijd een corner die Jeroen Halsema uitstekend voor bracht. Jeffrey Vendrix, die toen nog op het veld stond, legde de bal terug op de rand van het zestienmetergebied. Daar stond Moamar Heerenveen die de bal meteen uit de lucht onderkant lat het doel in werkte. Het laatste kwartier probeerde Nita nog door te drukken, maar het lukte niet meer om gevaarlijk te worden. Daarmee wist AMVJ na een moeizame wedstrijd alsnog de overwinning mee naar huis te nemen.

Ricky Kumar merkte na afloop op dat de wedstrijd zeer stroef verliep. “Maar uiteindelijk ben ik super tevreden met de overwinning en de blijdschap na afloop was natuurlijk ook enorm. Het was een tegenstander met een plan door in te zakken. We waren daarbij te statisch en misten creativiteit voorin. Hoewel we de bal lieten rondgaan, waren we daarin simpelweg niet gevaarlijk genoeg. Daarnaast waren we slordig in balbezit, waardoor onze tegenstander ook nog eens gevaarlijk kon worden. Het is voor ons een belangrijke overwinning, en we kijken nu weer uit naar volgende week”, aldus Kumar.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Koploper Purmersteijn weet opnieuw niet te winnen

 Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend