Ricky Kumar

AMVJ behaalt in slotfase cruciale overwinning tegen EDO

AMVJ is er voor het eerst sinds eind maart weer in geslaagd om een overwinning te behalen. Op bezoek bij EDO zette de club dankzij twee late doelpunten een 0-2 eindstand neer.

Het team van Ricky Kumar heeft lastige weken achter de rug. Door een reeks tegenvallende resultaten zag het FC Zaandam dichterbij komen, waardoor het plotseling hard moet werken voor lijfsbehoud in de tweede klasse. Waar AMVJ in het eerste kwartier tegen EDO nog wat moeite had met het spel van de tegenstander, begon het daarna te voetballen en creëerde het enkele kansen. Het bleef echter lang 0-0 staan.

Ook na rust bleven de mogelijkheden zich opstapelen, waarbij onder meer Max Krake een doelpunt had moeten maken. De spanning bleef er tot tien minuten voor tijd dan ook in zitten. In minuut 82 slaagde Krake er na een diepe bal van Jeffrey Vendrik echter alsnog in om de openingstreffer te maken. Vervolgens lukte het Dion Reuvekamp nog om AMVJ op een veilige 0-2 voorsprong te zetten, wat tevens de eindstand was.

“We zijn zeker nog niet veilig, want hebben nog minstens een overwinning nodig”, analyseerde Kumar na afloop. “Dit is natuurlijk wel een hele fijne zege. We hebben alles in eigen hand. Aan deze trainingsweek merkte ik bovendien dat de neuzen weer dezelfde kant op staan en dat we weten waarvoor we spelen. Ik heb het volste vertrouwen erin dat we het de komende weken laten zien.”