AMVJ boekt zakelijke overwinning op Kon. HFC

Op Sportpark Het Loopveld ontving AMVJ in speelronde drie Koninklijke HFC. De ploeg uit Haarlem was gepromoveerd uit de Derde Klasse en had in de eerst twee wedstrijden al vier punten bij elkaar gespeeld. AMVJ moest het met een puntje minder doen, aangezien er werd verloren van OSV, maar werd gewonnen van Zwaluwen.

Bij Koninklijke HFC hebben ze een grote selectie, samen met het zondagteam van de club dat in de Jack’s League speelt.  Daarnaast heeft de vereniging ook een O21-team dat op niveau uitkomt. De tegenstander van AMVJ was door de bank genomen jonger dan de thuisploeg en bezit veel kwaliteiten. Trainer Ricky Kumar zag dat zijn ploeg het lastig had in het begin. “Het was een stroef begin, we hadden een minuut of 15 nodig om tegenstander te ‘begrijpen’. Het is een zeer jong team, dat dynamisch speelt. Het team moest daar even aan wennen.” Met een half uur op de klok kwam AMVJ op voorsprong. Een voorzet van Milan de Wijs werd door Max Krake geconverteerd tot een goal: 1-0. In het eerste bedrijf werd er meermaals goed aangevallen, maar met een 1-0 tussenstand zochten de ploegen de kleedkamer op.

In de pauze heeft Kumar zijn team een belangrijk boodschap meegegeven. “Laat ze niet in hun spelletje komen. Laat ze niet voetballen, want dan kan het nog wel lastig worden. We hebben in de tweede helft volwassenheid getoond.” AMVJ maakte de wedstrijd dood en stond organisatorisch goed. Hierdoor gaven de bordeauxrode manschappen niets weg. De bezoekers begonnen steeds meer risico te nemen, waardoor er ook ruimte voor AMVJ ontstond. Daan van Hees verdubbelde de score in de rebound: 2-0. Daarna kregen Dion Reuvekamp en Van Hees allebei in een 1 op 1 situatie nog de mogelijkheid om de score verder uit te breiden, maar de stand bleef 2-0. en daan 1 op 1. Veel strijd en passie, dat vraagt wat anders. voelt tegennatuurlijk, veel ervaring.

Trainer Kumar kijkt tevreden terug op de wedstrijd. “We brachten veel passie en strijd in de wedstrijd en de drie punten zijn voor AMVJ.” Volgende week neemt AMVJ het in Alkmaar op tegen Jong Holland, dat tot nu toe 4 punten heeft behaald. Deze speelronde ging met 4-0 verloren tegen Zwaluwen. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zaterdag Tweede Klasse A.

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)