AMVJ daalt af naar derde klasse

Het seizoen voor AMVJ is als een nachtkaars uitgegaan. De nummer 9 van de zaterdag tweede klasse moest meedoen aan de nacompetitie voor lijfsbehoud op dat niveau. De bordeauxrode formatie mocht door de plaats op de ranglijst nog wel de eerste ronde overslaan, maar ging uiteindelijk onderuit tegen FC Castricum.

De bezoekers uit Castricum hadden de eerste ronde in de nacompetitie overleefd door te winnen van SV Zandvoort, waardoor de ploeg uit de kustplaats ook afdaalt naar de derde klasse. Nadat de rook rond het kunstgrasveld op Sportpark ’t Loopveld was opgetrokken gingen de ploegen op jacht. Er waren nog geen tien minuten gespeeld toen de gasten op voorsprong kwamen. Joep Kornblum benutte een strafschop en zette FC Castricum op 0-1. AMVJ-verdediger Burak Sitil bracht de thuisploeg een paar minuten voor rust terug in de wedstrijd door de gelijkmaker te scoren.

Toen de tweede helft circa een halfuur onderweg was, kwam FC Castricum wederom op voorsprong. Joris Peys maakte de 1-2. AMVJ kwam in de blessuretijd nog op gelijke hoogte, nadat wederom Sitil de 2-2 scoorde.

Met de tropische weersomstandigheden gingen de ploegen de verlenging in. FC Castricum scoorde de 2-3 in het eerste part van de verlenging, Menno Buijnsters zette zijn ploeg weer op voorsprong. Tot overmaat van ramp voor AMVJ wist FC Castricum ook nog de 2-4 te maken in het tweede deel van de verlenging.

Na seizoen 2010/2011 speelde AMVJ onafgebroken in de tweede klasse en daar komt nu een eind aan. Voorafgaand aan dit seizoen keek AMVJ met andere verwachtingen naar deze jaargang. Trainer Ricky Kumar dacht met zijn ploeg mee te kunnen doen om een periodetitel, maar het liep anders. AMVJ kan zich gaan opmaken voor een seizoen in de derde klasse.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)