AMVJ en Amstelveen Heemraad in evenwicht

De Amstelveense derby tussen AMVJ en Amstelveen Heemraad is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. AMVJ wist voor rust de voorsprong te nemen via een kopbal van Max Krake, maar ver in blessuretijd kopte Boaz Blommestein Amstelveen op gelijke hoogte.  

AMVJ – Amstelveen werd een wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. In de hele eerste helft waren er 4 kansen, waarvan er drie voor Amstelveen waren. Ralph Groenteman speelde zich in de 13e minuut vrij, maar in plaats van af te leggen op de vrijstaande Jaïr Cruden, ging hij voor zijn eigen kans. Zijn inzet was een gemakkelijke prooi voor Ronald Visscher. Na ruim een half uur voetbal kwam AMVJ op voorsprong. Een voorzet op maat van Enrico Patrick kon ingekopt worden door de geheel vrijstaande Max Krake. Een minuut of zeven later was het weer Ralph Groenteman die kon scoren, maar nu voorkwam een geweldige redding van Ronald Visscher de goal. In blessuretijd kon Daan van Hees AMVJ op een 2-0 voorsprong zetten, maar hij kwam niet hoog genoeg om succesvol te zijn.

Na rust was het Amstelveen dat het heft in handen nam. In de 55e minuut speelde Amir el Hdaji zich vrij, maar zijn inzet ging net naast. Vier minuten later stoomde Tim Engeln aan de linkerkant op en gaf de bal aan Jaïr Cruden, maar zijn inzet ging snoeihard een metertje naast de goal. De enige dreiging van AMVJ in de tweede helft kwam uit drie corners op rij, maar de luchtmacht van Amstelveen kwam elke keer weer boven drijven. Amstelveen bleef gevaarlijk met schoten van Zakaria Madrane en Ralph Groenteman, maar een goal leverde dat niet op. AMVJ haalde alles uit de kast om Amstelveen te vertragen en de 1-0 voorsprong over de streep te zetten. De goed leidende scheidsrechter Joseph Appel had de tijd goed in de gaten gehouden, want hij liet lang doorspelen. In de 8e minuut van de blessuretijd kreeg Amstelveen wat zij verdienden: de gelijkmaker.  Uit een corner van Zakaria Madrane kwam Boaz Blommestein boven alles en iedereen uit en kopte de bal strak in de bovenhoek. Amstelveen op de banken en AMVJ in rouw. Kort daarop vond Appel het voldoende en floot voor het laatst.

Amstelveen krijgt volgende week Legmeervogels op bezoek en AMVJ reist af naar Marken. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)