AMVJ en Arsenal spelen gelijk in spektakelstuk (3-3)

Na de wedstrijd zullen meerdere spelers zich achter de oren hebben gekrab: “Hoe kunnen we niet hebben gewonnen?” Het doelpuntrijke duel tussen AMVJ en Arsenal eindigde in een 3-3 gelijkspel. De uitploeg kwam eenvoudig op een 3-0 voorsprong, waarna AMVJ langszij kwam en hoopte op de vierde treffer. 

De wedstrijd werd niet afgewerkt op het grasveld van AMVJ, maar er werd uitgeweken naar het kunstgras. En de thuisploeg schoot uit de startblokken. Rechtsbuiten Enrico Patrick kwam naar binnen en wilde Maringho Kortlevers verrassen in de korte hoek. Dat liet de doelman niet gebeuren, hij pareerde het schot. AMVJ-spits Thierry van der Kooye probeerde het minuten later, hij wist echter 

maar een schotje te produceren. Patrick stichtte in het eerste kwartier meer gevaar. Zijn teamgenoten wisten niet een voetje tegen de strakke voorzet te krijgen. Ondanks de pogingen van AMVJ waren het toch de bezoekers die op voorsprong kwamen. Routinier Junior Toretta nam de hoekschop kort en kreeg deze via een kaats weer terug. Hij draaide de bal het strafschopgebied in. Zonder dat iemand de bal raakte verdween deze in het doel: 0-1. De volgende hoekschop was weer raak. Weer legde Toretta aan, ditmaal kon Chavez Levant scoren. De aanvaller kopte goed binnen. De ploeg van trainer Imro Wielkens zat op rozen, binnen een kwart wedstrijd op een 0-2. 

Terwijl de wedstrijd begon scheen de zon, maar ondertussen regende het hard en waaide het stevig. AMVJ zat in zwaar weer, ondanks de mogelijkheden keek de bordeauxrode formatie tegen een fikse achterstand aan. Tot overmaat van ramp wist Levant in een razendsnelle counter Arsenal op 0-3 te zetten. Toch wist de thuisploeg in de eerste helft de rug te rechten. Een hoekschop werd door verdediger Burak Sitil het vijfmetergebied ingekopt. Devery Boldewijn werkte de 1-3 binnen. Waarna scheidsrechter Jesse Knetsch enkele minuten later het rustsignaal ten gehore bracht. 

Na de pauze een ander AMVJ. Men stroopte de mouwen op en zette de schouders eronder. Naar mate de helft vorderde, des te lastiger kreeg Arsenal het. Door de harde regen waren er nog maar weinig toeschouwers over. De aanwezigen werden wel beloond. Voor de neutrale  toeschouwer waren het zeer fraaie 45 minuten.  

Max Krake kreeg een uitgelezen kans om te scoren, maar de invaller werkte de bal naast. Snel daarna nog een kans door Krake. Hij was zeer fris en schudde zijn tegenstander af, hierdoor kon Jonathan Robertson de 2-3 maken. Daar stopte het niet voor AMVJ, want men ging door. Eerst ontstond er een scrimmage in het strafschopgebied, waar Arsenal nog overeind bleef. Echter maakte Seranio Austin daarna de gelijkmaker, op aangeven van Daan van Hees. Krake dacht daarna de thuisploeg aan de leiding te brengen, maar Arsenal-keeper Kortlevers hield stand. Ook had arbiter Knetsch gefloten wegens het grondworstelen van Krake. De andere invaller, Silver Touw, bracht ook veel nieuwe energie. Hij zette regelmatig een aanval op, maar stoomde zelf ook mee op richting het vijandelijke doel. Na een aanval over meerdere schijven vond het schot van Touw de vuisten van Kortlevers.

Toen de wedstrijd afgelopen was, hielden allebei de ploegen een punt aan het duel over. Volgende week gaat AMVJ op bezoek bij AFC. Terwijl Arsenal thuis tegen Jong Holland speelt. Bekijk hier de uitslagen, stand en het overige programma.

Bekijk hier de foto’s van het duel (tot de 0-3).

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)