AMVJ en Buitenveldert na boeiend gevecht in evenwicht

Wilfred den Breejen had zijn ploeg zo goed mogelijk voorbereid op AMVJ-uit. De oefenmeester van Buitenveldert wist wat hem en zijn spelers te wachten stond. Mouwen opstropen, de tweede bal was heilig. De aanpassingen in het strijdplan hielpen de zaterdag tweedeklasser om alsnog een punt mee te pakken in Amstelveen: 1-1.

Als het bij Buitenveldert even niet loopt, is daar nog altijd de individuele kwaliteit van Donny van de Pol. De twintigjarige spits had het moeilijk in de fysieke strijd, maar één moment was voor hem voldoende om zijn klasse te tonen. Twintig minuten voor tijd controleerde hij een vrije trap van Jordi Erken om de bal vervolgens uit de draai in de verre hoek te schieten.

Tot dat moment lukte het de Amsterdammers nog niet om echt dreigend te zijn. In de eerste helft zorgde alleen Van de Pol voor gevaar, maar nadat hij sneller bij de bal was dan AMVJ-doelman Levien Rocha, mikte hij over. Halverwege dat eerste bedrijf kwam Buitenveldert bovendien op een achterstand. Daan van Hees stond vogelvrij voor het doel om een voorzet van Dennis Frijn binnen te koppen: 1-0.

Dat werkte ook niet mee voor de gasten. Het was immers een bewuste keuze van AMVJ om Buitenveldert op de proef te stellen. “Tegen een ploeg als Buitenveldert, met jonge gasten en allemaal technisch vaardig, wilden we echt voor de strijd gaan. Kort erop zitten en in de duels dwingen. Dat pakte goed uit. Het vechtvoetbal ligt ons wel”, aldus trainer Ricky Kumar. Bovendien liet de scheidsrechter erg veel, soms iets teveel, toe.

Na de rust kreeg AMVJ een paar goede mogelijkheden om de definitieve nekslag uit te delen. Tot twee keer toe verscheen de sneller Devery Boldewijn oog-in-oog met doelman Jules Oomen, maar beide keren kwam de sluitpost als winnaar aan de strijd. Buitenveldert was inmiddels beter in de wedstrijd gekomen en dat resulteerde in de gelijkmaker. Den Breejen: “Ik had het gevoel dat mijn ploeg wist wat er van hen gevraagd werd in deze wedstrijd. Het voetbal werd op bijna elke manier onmogelijk gemaakt. Dat wisten wij van tevoren. In deze omstandigheden hebben wij er het maximale uitgehaald.”

Direct na de 1-1 ontsnapte Buitenveldert nog aan een nieuwe achterstand. Invaller Teddy Mijnals werd richting het vijandelijke doel gestuurd, maar verdediger Oussama van Geene was er op tijd bij om de bal van de doellijn te halen. Aan de andere kant kreeg Akke Pennin tien minuten voor tijd een goede mogelijkheid op de 1-2. Hij schoot recht op Rocha.

Door de puntendeling blijven beide ploegen in de race voor de tweede periodetitel. Bovendien spelen ze allebei nog tegen koploper BOL, dat de tweede periode aanvoert. “Wij hebben alles in eigen hand”, weet Kumar. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)