AMVJ en DVVA delen de punten

Het ervaren AMVJ en de studentenclub DVVA openden de competitie zaterdagmiddag met een heerlijk weertje.

AMVJ was in het begin iets beter, maar DVVA voetbalde ook aardig . AMVJ opende wel de score. Teddy Mijnals werd door Jonathan Robertson diep gestuurd en versnelde langs zijn tegenstander. Na een ouderwetse scrimmage schoot AMVJ de bal er alsnog in en stond het met 1-0 voor. Kort daarna leek de 2-0 ook in de maak, maar de paal stond in de weg voor Teddy Mijnals. DVVA had na een paar kleine kansen in de 29ste minuut drie mega kansen in een minuut tijd. Sjoerd Geens kwam na een inschattingsfout van Bram Driest 1-op-1 met de keeper. Geens kapte AMVJ-keeper Maksim van Ingen uit en schoot de bal tegen de paal. De bal bleef in het midden liggen en werd door een DVVA-speler opgepakt en op lat geschoten. De kans was nog steeds niet afgelopen want DVVA won telkens de tweede bal. Vincent van Vliet versnelde langs zijn tegenstander en legde bal neer op de penaltystip, maar ook deze 100% kans eindigde niet tussen de palen.

Beide ploegen speelden erg verzorgd aanvallend voetbal met explosieve aanvallers langs de zijkanten, maar de verdediging van beide ploegen hield het aardig dicht. Gaat de ploeg van Lex van der Horst in tweede helft wel hun stempel op het scorebord drukken?

Net als in de eerste helft kreeg AMVJ in het begin van de tweede helft de grootste kansen. Na een heerlijke afgemeten voorzet van Mijnals op Lionel Grootfaam vergat hij de trekker over te halen en werd de bal voor zijn voeten weggehaald. Kort daarna kreeg AMVJ weer een grote kans, maar die werd gestopt door Daan Bijlard, die zaterdagmiddag een goede wedstrijd stond te keepen. Trainer Van der Horst, die in de eerste helft schoten van zijn ploeg tegen lat en paal zag gaan, zag in de tweede helft weer een schot op de lat verdwijnen. Beide ploegen gingen in de tweede helft op dezelfde manier verder waarmee zij de eerste helft waren geëindigd. Verzorgd aanvallend voetbal, hoog druk zetten en de tweede bal proberen te winnen.

In 79ste minuut was DVVA weer aan de beurt om het doel van AMVJ aan te vallen. Jouke Spanninga werd richting de linker cornervlag gestuurd. Spanninga kon de bal nog net voorgeven en zag dat Van Vliet zijn voorzet erin schoot. De ontlading bij DVVA was erg groot, nadat zij hun schoten elke keer op het metaal zagen verdwijnen. Beide ploegen kregen in de slotfase nog wat kleine kansjes, maar de stand bleef onveranderd op 1-1 staan.

De punten werden gedeeld en daar waren beide trainers tevreden mee. Het was een wedstrijd die alle kanten op kon en eigenlijk geen winnaar verdiende, omdat beide ploegen simpelweg even goed waren. Zowel AMVJ als DVVA kreeg kansen op de overwinning, maar de keepers lieten dat niet toe, concludeerden beide trainers na afloop van de wedstrijd.