AMVJ en DVVA houden elkaar in bizar duel in evenwicht

DVVA heeft zaterdagmiddag op bezoek bij AMVJ een gelijkspel uit het vuur gesleept. Met een veldspeler op doel en met tien man lukte het de ploeg van hoofdtrainer Lex van der Horst om in de laatste secondes de 2-2 op het scorebord te zetten.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

De bezoekers kwamen in Amstelveen razendsnel op een voorsprong. De bal belandde tijdens een doorbraak aan de rechterkant van het veld bij Job Arntz die deze voor het doel slingerde. Het was vervolgens de keeper van AMVJ die een eigen doelpunt maakte, waardoor DVVA met een goed gevoel aan het duel begon. Dat gevoel verdween echter toen Jouke Spanninga met een spierblessure van het veld af moest. Kort daarna kreeg de DVVA-goalie eveneens te maken met een kwetsuur, alleen had Van der Horst geen tweede keeper op de reservebank zitten. Het betekende dat Sem Barendse voor eenmaal de keepershandschoenen moest aantrekken.

AMVJ moest in de tweede helft komen en begon uitstekend aan de tweede drie kwartier. Uit een inworp zorgde Bram van der Driest voor de 1-1, waardoor de Amstelveners meer geloof kregen in een goede uitslag. Tien minuten later kreeg AMVJ een penalty mee van de arbitrage die Daan van Hees binnenschoot. Het leek de genadeklap voor DVVA te zijn. De Amsterdammers kwamen vervolgens ook nog eens met tien man te spelen, doordat Björn Ouwehand van het veld af moest. Niets was echter minder waar, want in de laatste secondes van het duel zorgde Sander Fillet voor de gelijkmaker.

Het zorgde na afloop voor veel vreugde bij DVVA dat door de omstandigheden niet meer verwachtte dat het een nederlaag kon voorkomen. “Het team heeft echt keihard geknokt voor dit punt”, vertelde Van der Horst trots. “Het is geweldig om te zien dat deze ploeg honderd procent geeft en dan zie je dat je dit ervoor terugkrijgt. Vooralsnog zit het ons niet mee met blessures, maar we moeten vooruit blijven kijken. Daar is dit een voorbeeld van.”

Tekst: Jordi Smit