AMVJ en DVVA houden elkaar in evenwicht

AMVJ en DVVA hebben zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld. In de eerste helft bleef de brilstand op het bord staan, maar tijdens het tweede bedrijf ging de wedstrijd los.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Wedstrijd op het middenveld

De eerste kans van het duel was voor de thuisploeg die via de rechterkant gevaarlijk was. Rechtsbuiten Boldewijn kreeg een lange bal op zijn stropdas en gaf een gevaarlijke voorzet richting het strafschopgebied. Die miste zijn ploeggenoten, maar vervolgens was het Grootfaam alsnog met het schot dat net naast het doel ging.

Na een kleine tien minuten spelen nam DVVA de wedstrijd steeds verder in handen. De ploeg van trainer Lex van der Horst speelde compact en stuurde naar balverovering rechtsbuiten Job Arntz meermaals weg. Het resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties voor de bezoekers, al was Arntz een paar keer ongelukkig in zijn voorzetten. Ook de bezetting voor het doel liet te wensen over. De gevaarlijkste kans uit de eerste helft kwam van het hoofd van Vincent van Vliet. De middenvelder kopte na een schitterende indraaiende hoekschop van Sebastiaan Goderie in de linkerbenedenhoek, maar de AMVJ-verdediging haalde de bal knap van de lijn af.

Aan het einde van de eerste helft kwam AMVJ er weer wat gevaarlijker uit. De thuisclub ging vlotter combineren en kwam zo door de goed georganiseerde verdediging van DVVA heen. Echter, het ontbrak aan een speler die uithaalde. Wulffraat was daar nog dichtbij. De linksbuiten leek de verdediging van de tegenstander voorbij te zijn, maar hij werd neergelegd. De scheidsrechter zag echter geen penalty in de situatie. Daardoor stond in de rust nog altijd de brilstand op het bord.

Vechtvoetbal

DVVA kwam de twee helft geweldig uit de startblokken. Max Hazewinkel schoot na een minuut al over het doel van de tegenstander. Een paar minuten later was hij wederom gevaarlijk. Hij kreeg de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied, kapte naar binnen en schoot de bal in de handen van de keeper. Het doelpunt voor de bezoekers bleef echter niet lang uit. Het was uitblinker Arntz die uit een afgeslagen aanval van AMVJ werd weggestuurd. De rechtsbuiten rende langs zijn tegenstander en schoot koelbloedig raak: 0-1.

Na het doelpunt bleef DVVA gevaarlijk via de vleugelspelers. Waar in de eerste helft vooral de aanvallen over de rechterkant van het veld werden gedaan, vonden deze in de tweede helft ook meer op links plaats, Daardoor ontstond een gevarieerder aanvalsspel. De kansen op het tweede doelpunt werden echter niet raak geschoten. Aan de andere kant werd AMVJ steeds gevaarlijker. Dat resulteerde in een grote kans voor Van der Driest, die de bal naast schoot. Kort daarna maakte dezelfde Van der Driest wél het doelpunt na een scherpe vrije trap van buiten de zestien. De bal bleef hangen en het was uiteindelijk de verdediger die raak schoot: 1-1.

De wedstrijd was duidelijk los. Aangezien de twee ploegen in de eerste helft voornamelijk lange ballen speelden en daardoor veel moesten lopen, ontstonden verder in de tweede helft steeds grotere ruimtes. Het leidde tot grote kansen, waarbij het wonder boven wonder 1-1 bleef staan. In de slotfase liepen de gemoederen steeds hoger op, waarbij de scheidsrechter het zo nu en dan zwaar te verduren kreeg. Beide ploegen kregen in de laatste minuten nog waanzinnige kansen om de overwinning naar zich toe te trekken, maar een goal bleef uit.