AMVJ en DVVA moeten genoegen nemen met een punt

Aan een duel met twee verschillende helften hebben AMVJ en DVVA beiden een punt over gehouden. Na een gezapige eerste helft ontstond er in de tweede helft wat meer reuring, maar een winnaar kwam er niet: 1-1.

In de rommelige eerste helft gebeurde er weinig. Beide ploegen wisten nauwelijks iets te creëren, al was AMVJ wel wat dominanter. Na een kwartier dacht de thuisploeg te mogen juichen voor de 1-0. Max Krake had de bal voor gebracht vanaf links en Thierry van der Kooye leek de 1-0 te maken in de kluts. De bal bleek echter niet over de lijn te zijn geweest en het feest ging dus niet door. Dichter bij een goal kwam AMVJ in de eerste helft niet meer, het wist alleen wat schoten van afstand te produceren. DVVA zette daar behalve een afstandsschot van Maxim de Swaan niets tegenover. Het zal dus ook niemand verbazen dat 0-0 de ruststand was.

Na rust kwam er wat meer vuur en tempo in de wedstrijd. Het was DVVA dat vlot na rust het net wist te vinden. Jelle Spanninga zette over links de aanval op en mocht het na een goede combinatie met De Swaan en Guido Moelee zelf afmaken: 0-1. Aan de andere kant liet AMVJ-invaller Seranio Austin zich meerdere malen gelden. Zo dwong hij Lode van Hattum met een gevaarlijke knal van afstand tot ingrijpen. Daarna dacht DVVA op 0-2 te komen, toen De Graaf binnen kopte nadat de bal via de onderkant van de lat weer het veld in kwam. De scheidsrechter ging echter nog in gesprek met de grensrechter en keurde de goal daarna af. Zo bleef het spannend en nadat Austin ook een tweede poging zag stranden, was het bij zijn derde poging wel raak: 1-1. Maar de credits voor de goal mochten naar Milan de Wijs. Hij onderschepte de bal en wist die knap voor te krijgen, waarna Austin alleen nog hoefde in te tikken.

Met nog een klein kwartier te gaan wilden beide ploegen voor de winst gaan en de kansen daarvoor waren er ook aan beide kanten. Eerst had DVVA een goede mogelijk met invaller Lennart Bril, na een goede combinatie met Jim Schiks. Maar in de absolute slotfase maakte AMVJ het meeste aanspraak op de zege. Het verscheen nog diverse malen gevaarlijk voor het doel van Van Hattum. De grootste kans was voor Lionel Grootfaam. De bal viel precies achter de verdediging van DVVA voor zijn voeten, maar Van Hattum was al uit zijn doel gekomen en kreeg de bal tegen zich aan geschoten door Grootfaam. Daarna volgde nog een aantal kansen voor AMVJ, maar de bal ging er niet in. Het bleef daardoor bij 1-1.

Volgende week gaat AMVJ op bezoek bij Arsenal, terwijl DVVA een thuiswedstrijd speelt tegen Jong Holland. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a