AMVJ en DVVA verwezenlijken voetbaldroom

AMVJ en DVVA behoren tot de zes landelijke winnaars van ‘Pitch je voetbaldroom’. Van de twee clubs komt hun voetbaldroom uit: een nieuw scorebord in Amstelveen en een merchandisemuur voor DVVA.

‘Pitch je voetbaldroom’ was een initiatief van de ING en KNVB om amateurclubs een steuntje in de rug te geven. Maandenlang kregen clubs de tijd om een plan in te dienen, die werden beoordeeld op originaliteit en creativiteit binnen een budget van €3.000,-. Vervolgens bleven er twaalf finalisten over die het de afgelopen twee weken tegen elkaar opnamen op Radio 538, waarvan er zes winnaars overblijven.

“We hebben een prachtig hoofdveld bij AMVJ, maar helaas voldoet het niet aan de normen van de KNVB. Er zijn weinig sponsorborden, geen tribune, geen complete omlijning en dus geen scorebord. Terwijl wij toch op redelijk niveau voetballen”, zei inzender Lex van Hees over de zaterdag tweedeklasser. Een scorebord is bovendien een win-win-win-situatie, voor spelers, toeschouwers en de scheidsrechter. “Nu hoeven we nooit meer te roepen: hé scheids, hoe lang nog?”

Bij DVVA wordt volgens inzender Madelin Hiddingh elke zaterdag iets vergeten. “Daarom lijkt het ons ontzettend handig als we een Merchandise Muur (automatiek) zouden hebben in de kantine. Als een speler iets vergeten is, kan hij een muntje halen bij de kassa en haalt vervolgens de benodigde spullen uit de muur. De extra inkomsten komen goed van pas voor de verbouwing van ons clubhuis.”

De andere winnaars waren RCH, Duinrand S., JEKA en Spirit. Naast dromen die daadwerkelijk uitkomen, beloont ING 1.000 andere voetbalteams met een set voetbalhesjes.

Foto boven: AMVJ-winnaar Lex van Hees (midden)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)