AMVJ en FC Almere houden aan zinderende slotfase een gelijkspel over

FC Almere en AMVJ hebben allebei een punt overgehouden aan de onderlinge ontmoeting. Waar de Amstelveners in de eerste helft de betere ploeg waren, mocht het in de slotfase tevreden zijn met een punt.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Ricky Kumar zat zaterdagmiddag weer op de bank bij AMVJ en zag zijn ploeg uitstekend beginnen. De bezoekers hadden het betere van het spel en drongen de tegenstander verder terug op eigen speelhelft. De voorsprong van AMVJ was dan ook terecht. De bal viel bij een afgeslagen schot van Daan van Hees voor de voeten van Tyrell Perri die raakschoot: 0-1. AMVJ kreeg vervolgens meerdere mogelijkheden waarbij het de score verder kon uitbreiden, maar geen van de kansen gingen het doel in. FC Almere kreeg ondertussen meer grip in de wedstrijd en maakte via Ruben Gerth gelijk: 1-1.

Het was een zware teleurstelling voor AMVJ, maar de ploeg probeerde het in de tweede helft van zich af te zetten. Een paar minuten na rust kwam het alweer op voorsprong via Rene Boer, waarna het de voorsprong probeerde uit te bouwen. FC Almere liet echter niet het kaas van zijn brood af eten en begon opportunistischer voetbal te spelen. AMVJ kreeg moeite om de controle te houden en kon niet voorkomen dat Jeffrey O’Brien de gelijkmaker erin schoot. Toen Gerth in de blessuretijd een vrije trap van 20 tot 25 meter via de binnenkant van de paal het doel in werkte, leek het gedaan voor AMVJ. In de allerlaatste secondes zorgde Jeffrey Vendrik echter nog voor de 3-3.

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)