AMVJ gaat in slotfase onderuit tegen concurrent Zandvoort

AMVJ heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen verliezend afgesloten. De Amstelveense vereniging leek minimaal een gelijkspel over te houden aan de confrontatie met SV Zandvoort, maar in de slotfase ging het alsnog mis.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Het duel tussen AMVJ en Zandvoort was een wedstrijd tussen twee promotiekandidaten, waarmee de spanning vooraf groot was. Aangezien de thuisploeg een lastige voorbereiding draaide, was het de vraag of het al klaar was voor de wedstrijd tegen de concurrent. Tot schrik van de toeschouwers van AMVJ stond de club binnen twee minuten al op achterstand. Een ongelukkige actie in het strafschopgebied leidde tot een strafschop voor Zandvoort, waarna Bud Water in de rechterhoek hard raakschoot.

De achterstand was een tegenvaller voor AMVJ, maar de ploeg liet zich niet uit het veld slaan en creëerde direct de eerste kansen. Achtereenvolgens Daan van Hees, Max Krake en wederom Van Hees waren dichtbij de gelijkmaker, maar driemaal lukte het AMVJ niet om te scoren. Gijs Bedet leek dat na ruim een half uur spelen wel te doen, maar scheidsrechter Julio Barrales keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. Nadat Zandvoort de bal nog eens van de lijn afhaalde, kregen de bezoekers nog een kans voor rust. Jesse de Haan werkte de bal over, waardoor de ruststand op 0-1 bleef steken.

In de tweede helft ging AMVJ nadrukkelijk op zoek naar de 1-1. Het Amstelveense team was een aantal keer dichtbij, waarbij Zandvoort onder meer de bal via Rico van den Burg van de lijn af haalde. Aan de andere kant had Koen Michielsen de 2-0 op zijn schoen. Hij kreeg de bal rond de penaltystip op zijn voet en had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot deze recht op Levien Rocha af. De kans van Zandvoort was in deze fase van de wedstrijd een unicum, want AMVJ ging vervolgens weer door met aanvallen. Waar Robin Meerhoff de onderkant van de deklat raakte, viel een paar minuten later alsnog de gelijkmaker. Het was Milan de Wijs die in tweede instantie raakschoot: 1-1.

De gelijkmaker was nog niet genoeg voor AMVJ, want de ploeg ging verder met aanvallen. Grote kansen kreeg het echter niet. Meermaals waren de voorzetten niet goed genoeg om gevaar te stichten, terwijl de grensrechter van Zandvoort eveneens niet zijn dag had. Het zorgde voor veel onbegrip aan de zijlijn bij AMVJ dat nog steeds bleef hopen op een overwinning. Het tegenovergestelde was waar, want na een verkeerde beslissing op het middenveld veroverde Zandvoort de bal en werkte invaller Gio Codrington deze tegen de touwen aan. AMVJ ging vervolgens alles-of-niets spelen, waarbij het veel ruimte achterin weggaf. Daardoor kon Sofyan Abarkan ook nog de 1-3 binnenwerken.

Assistent Nick Tavenier, die de zieke Ricky Kumar verving, was na afloop ondanks de nederlaag tevreden over zijn ploeg. “In de eerste helft kregen we veel kansen aan de rechterkant en dat wilde ik na rust ook creëren aan de linkerkant. Daarom bracht ik Randel Shakison in de ploeg.” De invaller zorgde voor veel gevaar aan de zijkant. “We verdienden de gelijkmaker en waren op zoek naar de winst. Dan weet je dat de goal ook aan de andere kant kan vallen. De nederlaag is teleurstellend, maar we hebben zeker goed spel laten zien.”

Tekst: Jordi Smit

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)