Home / slideshow / AMVJ haalt ervaren Jonathan Robertson voor komend seizoen binnen

AMVJ haalt ervaren Jonathan Robertson voor komend seizoen binnen

AMVJ heeft een belangrijke versterking voor aankomend seizoen binnengehaald. De Amstelveense club is er namelijk in geslaagd Jonathan Robertson aan zich te binden.

Contact

Robertson speelde tweede seizoenen voor Almere City en kwam ook nog een seizoen uit voor FC Oss. “Ik ken Jonathan al uit de tijd van Omniworld, de vroegere naam van Almere City”, legt AMVJ-trainer Ricky Kumar uit. “Hij speelde destijds in de B1 en ik in de A1, al trainde hij regelmatig met ons mee. We kwamen destijds allebei uit Amsterdam, dus dan heb je automatisch een band met elkaar.” Kumar hield dan ook altijd goed contact met Robertson en hoorde de laatste tijd dat hij op zoek was naar een club in de regio van Amsterdam. “Nu was het zover dat ik hoorde dat hij graag in Amsterdam wilde voetballen. Hij was het reizen namelijk zat en wilde meer tijd voor zijn studie en privéleven hebben.” De oefenmeester besloot hem te vragen naar AMVJ te komen. “Ik wist dat ik snel moest handelen, voordat onze concurrenten in Amsterdam ons voor waren. Ik was gelukkig vrij snel met hem rond.”

Middenveld

De ervaren verdediger komt momenteel in de Derde Divisie uit voor Ter Leede. Met zijn club, waar hij een vaste basiskracht is, staat hij in de middenmoot van de competitie. Hij moet aankomend jaar dan ook een belangrijke rol in Amstelveen gaan spelen. “Hij wil zelf graag op het middenveld voetballen en kent wat jongens binnen ons team. Dit is zeker een versterking aan de bovenkant van onze selectie, in de categorie Daan Brinkman en Tim Wulffraat. Het is een jongen met écht kwaliteit.” Robertson, van origine een verdediger, wil dus een linie naar voren. “Jonathan wil op het middenveld de lijnen gaan uitzetten, dus ik ben benieuwd. Ik ken hem zelf als verdediger, maar hij zegt ook als middenvelder uit de voeten te kunnen. Dat zou mooi zijn, want dat betekent dat hij multifunctioneel is.”

Kumar vindt het belangrijk dat aangetrokken spelers goed passen binnen de denkwijze van het team. Dat heeft hij daarom ook bij Robertson duidelijk gemaakt. “Ik heb hem uitgelegd wat voor club AMVJ is. We hebben best veel kwaliteit, maar bezitten ook een vriendenteam. Als team willen we graag, maar we hebben geen druk van de club.” Zélf heeft Robertson een duidelijk doel voor ogen. “Hij wil met AMVJ zo snel mogelijk naar de Eerste Klasse.” Kumar is in ieder geval meer dan blij met de transfer. “Jonathan is zéker een extraatje, want een kans om zo’n speler aan te trekken, krijg je ook niet elke dag.”

Kumar

De trainer ligt zélf tot het einde van het seizoen vast, al zijn de club en Kumar momenteel in bespreking over een verlenging. “Momenteel ben ik met de club in gesprek. Mijn intentie is dat ik blijf, maar dat is nog niet officieel uitgesproken. Wanneer dat is uitgesproken, ga ik zo snel mogelijk met iedereen om de tafel.” Beide partijen zijn meer dan tevreden over hoe het met het Eerste Elftal gaat. “Ik ben natuurlijk een jonge trainer en dit is mijn eerste échte job binnen het seniorenvoetbal. Het is alweer mijn derde jaar op een rij. Ik ben hier gekomen om de sfeer te bepalen en dat loopt van het begin af aan al goed. We merken nu ook dat we met Nick Tavenier en Mark Schol voetballend én tactisch stappen aan het maken zijn. Dat is voor mij, maar ook zeker voor de club fijn. Er zit steeds meer gedachte achter.” Het lijkt dan ook een kwestie van tijd tot bekend wordt gemaakt dat Kumar nog een jaar doorgaat. “Het ligt uitsluitend nog aan details”, aldus Kumar.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Send this to a friend