AMVJ haalt topscorer Seranio Austin terug naar Amstelveen

Seranio Austin zet zijn loopbaan voort bij AMVJ. De topscorer van De Volewijckers, dat mede door de goede prestaties van de aanvaller promoveert naar de derde klasse, keert naar drie jaar weer terug naar Amstelveen.

De aanvaller speelde tussen 2016 en 2019 een aantal seizoenenlang voor AMVJ, waarna hij de overstap maakte naar De Volewijckers. De Amsterdamse vereniging was zeer ambitieus en hoopte snel uit de vierde klasse te promoveren, maar door de coronacrisis moest de club lang geduld hebben. Dit seizoen was Austin zeer belangrijk voor De Volewijckers en slaagde hij erin om in 26 wedstrijden maar liefst 22 doelpunten op zijn naam te zetten.

“Voorafgaand aan het seizoen verwachtte ik veel van mezelf. Aangezien ik in de vierde klasse voetbalde, wilde ik iets extra’s brengen. Ik ben blij dat dat is gelukt”, stelt Austin, die gedurende het seizoen merkte dat hij toe was aan een stap hogerop. “Natuurlijk begon het weer te kriebelen. Ik heb een verleden in de tweede klasse en het leek me daarom leuk om daarin terug te keren.”

Na een stroef seizoen was Ricky Kumar voor AMVJ onder meer op zoek naar scorend vermogen, waarmee hij bij Austin goed zit. “Ik ken hem uit het verleden en heb het altijd goed met hem kunnen vinden. Bovendien heeft hij me zijn plan voor aankomend seizoen uitgelegd en daar ben ik zeer enthousiast van geworden. Hij is bezig om een sterke selectie neer te zetten om voor de bovenste plaatsen in de competitie te strijden. Van die groep maak ik graag deel uit.”

Hoewel de voorhoedespeler de laatste jaren in de vierde klasse uitkwam, weet Austin dat hij klaar is om weer op een hoger niveau te acteren. “Dit seizoen speelden we met De Volewijckers tegen fysiek sterke ploegen die verdedigend speelden en dat maakt het voor een aanvaller zeker niet eenvoudig. Ik heb daarom voldoende tegenstand gehad. In de tweede klasse verwacht ik wat meer ruimte te krijgen van de tegenstanders.”

AMVJ eindigde dit seizoen vlak boven de degradatiestreep. De tweedeklasser pakte in 24 wedstrijden uiteindelijk 28 punten, waarmee het vier punten meer had dan FC Zaandam. Aankomend seizoen hoopt Kumar met verschillende versterkingen weer de weg omhoog te vinden. “Persoonlijk kijk ik ernaar uit om weer bij AMVJ aan de slag te gaan. Na het zware seizoen is het echter eerst belangrijk om even vakantie te vieren, zodat we straks weer fit zijn voor het nieuwe jaar.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)