AMVJ weet op bezoek bij HBOK niet te profiteren van overtal

HBOK en AMVJ troffen elkaar in het verleden al vaak. HBOK was even weg uit de tweede klasse, maar promoveerde weer, waardoor deze ontmoeting opnieuw op het programma stond. Zaterdag ontmoetten beide ploegen elkaar voor het eerst dit seizoen, nu in Zunderdorp.

Zo stormachtig als het weer was, zo stormachtig was ook de start van de wedstrijd. Met slechts 6 minuten op de teller stond er al een 0-2 stand voor AMVJ op het scorebord. AMVJ legde een paar prima aanvallen op de mat, die resulteerden in goals voor Thijs de Graaf en Teddy Mijnals. Verbazing alom, want dit had niemand verwacht. AMVJ bleef de betere partij, al nam het wel wat gas terug in het vervolg van de eerste helft. Toch lag het eerder in de lijn de verwachting dat de 0-3 zou vallen dan de 1-2. Maar HBOK wist de aansluitingstreffer wel te maken. Na een foutje in de verdediging van AMVJ rondde Max Sajet het af voor HBOK en ging de thuisploeg toch met een goed gevoel richting de kleedkamer voor de rust.

In de tweede helft werd er weinig meer gevoetbald en vielen er vooral gele kaarten, waarvan twee voor één speler. HBOK moest de wedstrijd met 10 man verder en de zege voor AMVJ leek binnen. Maar niets bleek minder waar. De bezoekers dachten te kunnen profiteren van het ondertal van HBOK, maar liepen daardoor eigenlijk de val in. Een counter van HBOK moest onderbroken worden met een overtreding, wat resulteerde in een vrije trap. Die werd benut door Bud Water: 2-2.

De wedstrijd naderde zijn einde, maar lag een paar minuten voor tijd lange tijd stil. Niall Raben van HBOK kreeg de bal hard in het gezicht en raakte buiten bewustzijn. Hij moest met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden. Inmiddels gaat het, op een stevige hoofdpijn na, gelukkig weer goed met Niall. Hoe naar ook, de resterende minuten moesten nog gevoetbald worden en AMVJ stond dus plots nog maar tegenover 9 man van HBOK, maar het wist dat overtal niet te benutten. Daardoor bleef het bij 2-2.