AMVJ koploper na overwinning op Arsenal

Na de nederlaag van vorige week tegen DVVA, verliest Arsenal weer in de 2e klasse A. AMVJ was veel sterker en staat na 6 wedstrijden nu op de eerste plek.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen nog een beetje zoekende. Er waren veel lange ballen en het middenveld werd vaak overgeslagen. Na de openingsfase nam AMVJ het heft in handen. Ze combineerde goed, maar de eindpass was steeds net niet goed. Veel van de aanvallen gingen over links, Tim Wulffraat kwam zijn directe tegenstander, Julian Laan vaak voorbij. Het was dan ook geen verrassing hoe de eerste goal tot stand kwam. Wulffraat ging buitenom en gaf de bal laag voor, waar Zep Fransen klaar stond om binnen de schieten. Kort daarna kreeg Wulffraat weer de kans om de bal voor te geven. Maar deze keer schoot Lionel Grootfaam tegen de keeper aan en in de rebound schoot Teddy Mijnals langs het open doel.

Arsenal probeerde het middelveld over te slaan en de spitsen Kiet Versluis en Tyrell Perri te bereiken, maar alle tweede ballen waren voor AMVJ. Hierdoor kwam Arsenal in de eerste helft niet tot voetballen toe en creëerden ze geen kansen. Maar ondanks het overwicht ging AMVJ maar met 0-1 rusten en hield Arsenal hoop.

Maar de wedstrijd werd kort na rust al beslist. Wulffraat kwam weer in kansrijke positie, maar schoot tegen de keeper aan, de rebound ging er via Mijnals nu wel in. In de tweede helft stond het middelveld van Arsenal wel beter, maar tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg van Imro Wielkens niet. Na een uur spelen begin het offensief van Arsenal al, Jan Roeters kwam in de spits te staan en ze kwamen met drie verdedigers spelen. Hierdoor ontstonden er ontzettend grote ruimtes voor AMVJ en de mannen van Ricky Kumar wisten hier wel raad mee. Tien minuten voor tijd viel de genadeklap voor Arsenal. Thijs de Graaff kwam, na een mooie pass van Fransen, vrij voor de goal te staan en faalde niet. Het leek zelfs nog 0-4 te worden, maar de bal was volgens de scheidsrechter de achterlijn al gepasseerd.

Verslag en beeld: Kasper Spruijt