Ricky Kumar

AMVJ kruipt omhoog op ranglijst na 2-0 overwinning op OSV

AMVJ heeft zichzelf zaterdagmiddag een goede dienst bewezen. De Amstelveense vereniging zette op het eigen complex een 2-0 zege neer tegen OSV.

Beide clubs kregen in het duel te maken met een moeilijk bespeelbaar grasveld.  Desondanks begon de thuisploeg veelbelovend aan de wedstrijd, want binnen vijf minuten stond de ploeg van Ricky Kumar al op een voorsprong. Uit een hoekschop slaagde Milan de Wijs erin om de bal achter Davey Clements te werken en zijn team daarmee op een 1-0 voorsprong te zetten.

Waar het AMVJ in het eerste kwartier lukte om goed voetbal te spelen, begon het vervolgens onrustiger te worden en kwam OSV beter in het duel. De bezoekers hadden echter eveneens moeite met het veld, waardoor er meerdere ballen van de voet wegsprongen. Bovendien speelde OSV tot het zestienmetergebied aardig, maar vergat het veelvuldig om een bal op Maksim van Ingen af te vuren.

Aan de andere kant van het veld kreeg AMVJ meermaals de ruimte om de score uit te breiden, maar kreeg de club het niet voor elkaar om deze te benutten. Zo maakte Daan van Hees op het middenveld een prachtige actie, waarbij hij Tyrell Perri wegstuurde. De aanvaller schoot echter naast het doel. Aangezien ook Joey Noordenbos zijn kans vergat af te maken, gingen beide ploegen met een 1-0 stand naar de kleedkamers.

In de tweede helft speelde AMVJ nóg onrustiger dan voor rust, terwijl ook OSV moeite had om de bal in de ploeg te houden. Het zorgde voor een onrustige 45 minuten, waarbij het bij tijd en wijle op een tenniswedstrijd leek. OSV deed zijn best om de bal in het strafschopgebied van AMVJ te krijgen, waarmee het de gelijkmaker hoopte te forceren. Van Ingen hoefde echter telkens niet in actie te komen.

AMVJ slaagde er in het laatste kwartier nog wel in om een keer te scoren. Dion Reuvekamp kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied aangespeeld, kapte zijn man uit en schoot deze daarna zuiver in de rechterhoek tegen de touwen aan: 2-0. OSV probeerde vervolgens nog wel om de aansluitingstreffer te maken, maar dat kreeg het niet meer voor elkaar.

“Ik denk dat we vandaag een terechte overwinning hebben geboekt”, reageerde Kumar. “Het was niet eenvoudig om op dit veld een goede wedstrijd te spelen. We waren, zeker in de tweede helft, onrustig, alleen de tegenstander heeft geen kans gecreëerd. Dat hebben we goed gedaan.”

OSV-trainer Maurice Renger was teleurgesteld in het resultaat. “Dit soort nederlagen zijn onnodig”, stelde de oefenmeester. “We hadden in de eerste helft moeite met het veld, maar daar moesten we simpelweg mee omgaan. Ik vond dat we op basis van de tweede helft een gelijkspel verdienden, maar helaas maakten zij de tweede treffer.”