AMVJ loopt op bezoek bij Zandvoort wederom tegen nederlaag aan

AMVJ verloor zaterdagmiddag voor de tweede week op een rij. De Amstelveners kwamen tegen SV Zandvoort al vroeg in de wedstrijd op achterstand en wisten deze uiteindelijk niet meer om te draaien.

Bekijk hier de uitslagen en stand in Zaterdag 2A

Hoofdtrainer Ricky Kumar zag zijn AMVJ afgelopen seizoen op bezoek bij Zandvoort nog met 5-0 onderuit gaan, waardoor hij besloot een wat ander systeem te hanteren. Zijn tactische plan kon echter al vroeg in de wedstrijd de prullenbak in, toen Zandvoort mocht aanleggen voor een penalty. Jesse de Haan ging achter de bal staan en faalde niet: 1-0. AMVJ hield ook na de openingstreffer veel de bal en verplaatste het spel van rechts naar links en vice versa. Door de drukte in de as die Zandvoort creëerde, lukte het AMVJ echter niet om tot grote kansen te komen. Daardoor was het hopen op een individuele actie, maar die vond niet plaats.

De bezoekers wisten dat er in de tweede helft wat moest gebeuren. Daarom besloot Kumar in de rust terug te grijpen op de gebruikelijke 4-3-3 formatie. Het kwam de wedstrijd absoluut ten goede, want het zorgde voor een open tweede helft vol kansen. Zo was Zandvoort tweemaal zeer dichtbij de tweede treffer, maar stuitte het beide keren op de uitstekend spelende Maksim van Ingen. Ook AMVJ kwam tweemaal voor de de doelman van de tegenstander te staan, maar onder meer Zep Fransen slaagde er niet in om te scoren. In de blessuretijd liet Van Ingen bij een vrije trap van Zandvoort nog de bal tussen zijn handen doorglippen, waardoor de eindstand op 2-0 kwam te staan.

“We wisten dat we tegen een ploeg speelden dat ging inzakken en vanaf de omschakeling gevaarlijk wilde zijn”, legt Kumar na afloop zijn strijdplan uit. “Daarom ging ik voor een ander systeem en andere opstelling dan normaal, om in ieder geval de nul te houden. Als binnen vijf minuten dat plan dan volledig in diggelen valt, dan kan je wel stellen dat dat zuur is. In de tweede helft waren we nog dichtbij de gelijkmaker, maar helaas zat het er voor ons niet in vandaag.”

Tekst: Jordi Smit