Home / slideshow / AMVJ neemt koppositie van Purmersteijn over

AMVJ neemt koppositie van Purmersteijn over

AMVJ is de nieuwe koploper van de Tweede Klasse A. De club won in een onderlinge ontmoeting met concurrent Arsenal nipt met 2-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Klasse A

Arsenal begon scherp aan de wedstrijd, waar AMVJ veel moeite mee had. De bezoekers kregen dan ook de eerste grote kansen en scoorde zelfs, maar de arbitrage keurde de goal af. AMVJ was vervolgens wél in staat de openingstreffer te maken. Tim Wulffraat luidde het doelpunt in met een uitstekende individuele actie, waarna hij werd gehaakt. De arbiter wees resoluut naar de stip. Lionel Grootfaam ging achter de bal staan en schoot de 1-0 tegen de touwen.

AMVJ kwam door het doelpunt beter in de wedstrijd en was steeds meer in staat kansen te creëren door de bal voorin vast te houden. De Amstelveners kregen kort daarna een grote kans, maar Moamar Heereveen vergat de bal op Rene Boer af te geven. Aan de andere kant kreeg Arsenal een vergelijkbare kans, maar ook die ging er niet in. Daarmee ging AMVJ met een krappe voorsprong aan de thee.

De bezoekers gaven in de tweede helft een duidelijk signaal af met twee wissels, waardoor de Amsterdammers een stuk opportunistischer gingen spelen door sneller de diepte te zoeken. Het lukte AMVJ echter om de aanvallen te weren met de lengte in de achterhoede. Desondanks maakte Arsenal de gelijkmaker. Justin Sporkslede, voormalig jeugdspeler van Ajax, Haarlem en Volendam, zette zijn naam op het scorebord.

Een ogenschijnlijk zware domper voor AMVJ, maar binnen een paar minuten stond het elftal van Ricky Kumar alweer op voorsprong. Heerenveen, die deze week een basisplaats had omdat hij afgelopen week het winnende doelpunt maakte en een uitstekende trainingsweek achter de rug had, kwam een-op-een met de keeper te staan en schoot dankbaar raak: 1-2. Het laatste kwartier poogde Arsenal opnieuw gelijk te maken, waardoor AMVJ meer ruimte kreeg om te voetballen. Beide ploegen wisten echter niet meer te scoren, waardoor AMVJ de punten in Amstelveen hield.

AMVJ-trainer Kumar was na de wedstrijd dik tevreden met de drie punten. Bovendien was hij blij verrast dat zijn club nu bovenaan staat.”Toen we klaar waren, stond Purmersteijn op een 2-1 voorsprong. Zij begonnen namelijk een half uur later. Vervolgens hoorden we dat de 2-2 was gemaakt, waarna bij ons een klein feestje losbarstte. En dat zijn we nog steeds aan het doen”, reageert Kumar. “We staan inderdaad nog dicht bij elkaar, dus het zegt weinig. Alleen het is heerlijk om na vijftien wedstrijden bovenaan te staan. We moeten gewoon zo doorgaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend