AMVJ pakt punt bij koploper BOL

AVMVJ heeft op bezoek bij BOL knap stand weten te houden. De ploeg van Ricky Kumar hield de koploper op een 0-0 gelijkspel. Daardoor is de strijd om de periodetitel in de zaterdag tweede klasse A nog niet beslist.

Het eerste kwartier werd er een hoog tempo gehanteerd, maar dit leidde nog niet tot kansen. Na twintig minuten spelen kregen de bezoekers een hele grote mogelijkheid. Devery Boldewijn gaf de bal voor en een hard schot van Tim van Heusden uit de lucht werd door een geweldige reflex van doelman Xander Snoek uit het doel gehouden. Een paar minuten later kwam de thuisploeg bijna op voorsprong, maar Sietse Brandsma wist de bal van dichtbij naast te krijgen, en aan de andere kant schoot AMVJ’er Daan van Hees net over.

De grootste kans uit de eerste helft was voor de koploper. Doelman Levien Rocha wist met een knappe redding de kopbal van Brandsma te keren. Diezelfde Rocha was vlak daarna erg belangrijk toen een vrije trap van Dennis Rijs geholpen door de wind bijna in het doel vloog. De thuisploeg bleef mogelijkheden creëren en was voor de rust nog een aantal keer gevaarlijk. Zo mikte Harmen Snoek rakelings naast en schoot Bas Jonker na een dieptepass van Timon Plak onbesuisd naast.

Na rust kwam de thuisploeg goed uit de kleedkamers, maar het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Een kopbal van Marc van Moorsel ging net naast. Een paar minuten later werd een schot van aanvoerder Robin Meerhoff uit de korte hoek getikt. Hierna kreeg de thuisploeg een aantal grote kansen. Een kopbal van Brandsma werd van de lijn gehaald en Martijn Ton schoot een minuut later voor open doel over. Vlak voor tijd moest AMVJ-verdediger Dennis Frijn de bal ook nog van de doellijn halen.

AMVJ-trainer Ricky Kumar keek met een goed gevoel terug op het gelijkspel tegen de koploper. “Wij hebben goed gestreden en de linies bij elkaar gehouden. Op een aantal kansen van ons na zat er ook niet meer in dan een 0-0 gelijkspel. Als je naar de stand in de tweede periode kijkt, hebben we het toch een beetje laten liggen. Dat is zonde. Daarvoor zou het lekker zijn geweest als wij hadden gewonnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.