Jeffrey Bok naar AMVJ in Amstelveen

AMVJ schiet raak met aantrekken Jeffrey Bok

Jeffrey Bok wilde alles geven voor de club die hem twee jaar warmte gaf. Waar hij zich thuis voelde en waar hij relatief gezien zonder druk kon floreren. De 31-jarige inwoner van Amsterdam-Buitenveldert besloot voor zichzelf te kiezen, nadat hij er met HBOK er niet uitkwam. Bok voetbalde jarenlang op hoog niveau in de jeugd voor Stormvogels/Telstar, debuteerde bij FC Volendam, speelde voor FC Emmen en de RKAV Volendam dat toen uit kwam in de Zaterdag Hoofdklasse A. Hierna speelde hij nog voor FC Lisse en acht seizoenen voor Ter Leede. Na een kampioenschap en degradatie in Zunderdorp wordt AMVJ zijn nieuwe thuishaven: “Straks ga ik lekker op de fiets naar de club toe.”

Het waren twee seizoenen met overeenkomsten en uitersten in het pittoreske Zunderdorp. ,,Dat kun je wel stellen”, opent Bok. ,,Het is me alles bij elkaar goed bevallen bij HBOK. Laat dat duidelijk zijn. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad, een enorm leuke tijd. In mijn eerste seizoen zijn we gepromoveerd, ondanks dat de trainer-coach Kai Meeuwsse werd weggestuurd. Daar hebben we toen wel eventjes last van gehad. Toch werden we ‘gewoon’ kampioen. Afgelopen seizoen ging het een stuk moeizamer. Waar we in de tweede klasse weleens een tegendoelpunt konden incasseren, omdat we toch wel voorin meerdere doelpunten maakten, was dat in deze eerste klasse niet vanzelfsprekend. Het niveau was wel een paar stappen hoger dan dat wij als team gewend waren.”

Ook nu weer een trainerswissel, zij het pas rijkelijk laat in het seizoen. ,,Het was twee seizoenen rommelig op dat gebied bij de club. We hebben dit jaar tijdens het trainingskamp met elkaar gesproken. Dat wil zeggen het trainersteam onder leiding van Juan Coto en de spelersgroep. Apart van elkaar. Daarna zijn we bij elkaar gekomen en alle (knel)punten op tafel gelegd. We dachten allemaal dat we daarmee verder konden. Helaas hebben we van die afspraken niets terug gezien. Sommige spelers gingen niet beter spelen, het is vooral in de communicatie niet goed gegaan.”

Met de nieuwe trainer Tijs Schipper vanaf maart ging het aanvankelijk direct stukken beter, voelde ook Bok. ,,Onder de nieuwe trainer pakten we best veel punten. Hij gaf ons wel het vertrouwen, we trokken regelmatig de overwinningen ineens over de streep. Vooral op eigen veld waren we goed op dreef. Eigenlijk waren we te goed voor de tweede klasse, maar op het niveau van de eerste klasse was elke counter een tegendoelpunt. Het is vreselijk jammer dat we uiteindelijk net te kort kwamen.”

hbok - algemeen
Met Schipper aan het roer kwamen er punten

Zijn lichaam nog niet, maar de agenda stribbelde steeds meer tegen. Ook in het hoofd begon dat een rol te spelen. ,,Ik kwam er eerst niet uit met HBOK, ook omdat er nieuwe spelers werden aangetrokken. Zo gaat dat soms, als er een nieuwe trainer-coach komt. HBOK is echt wel mijn cluppie geworden, maar ik ben de dertig gepasseerd, heb inmiddels een kleintje thuis lopen. Het is prima om weer wat dichter bij huis te gaan voetballen. Het is wel jammer hoe het is gelopen, ook de derde helft in Zunderdorp was altijd reuze gezellig. Echt leuke feestjes gehad. Ik ga nu lekker dicht bij eigen huis en haard voetballen.”

Bok gepresenteerd bij AMVJ

Stukje bij beetje besloot Bok de afgelopen jaren een stapje terug te doen. ,,Het is fijn om twee keer te trainen. Eerst was de stap naar HBOK al een bewuste. Ik was wel klaar met het vier keer per week trainen en een wedstrijd. Door Meeuwsse kwam ik bij HBOK terecht. Nu ga ik naar AMVJ, mede door Ricky Kumar die ik ken. Hij werkt vlak bij mij, in de zomermaanden train ik met hem. Ik wil nog zeker een paar seizoenen door. Het is leuk om weer andere mensen te ontmoeten en om je heen te krijgen. Ik ken wel wat spelers uit het Amsterdamse én van Ter Leede die bij AMVJ spelen. Helemaal vreemd wordt het niet. Jammer dat AMVJ is gedegradeerd, maar een mooi doel om weer kampioen te worden en ze terug naar de tweede klasse te brengen. Het zou echt top zijn als we dat kunnen realiseren.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)