AMVJ scoort op de juiste momenten tegen DVVA

AMVJ heeft de knappe 2-0 zege van vorige week op ZOB een vervolg gegeven tegen DVVA. Op bezoek in Amsterdam-Oost won de ploeg van Ricky Kumar met 1-3, waardoor de Amstelveners een grote stap hebben gezet naar rechtstreekse handhaving in de zaterdag tweede klasse A.

Tegen DVVA, dat ook bijna veilig is, had AMVJ even nodig om weer in het ritme te komen. Een aangepaste speelstijl – punt naar voren op het middenveld is nu punt naar achteren geworden – loonde opnieuw. Kumar: “De eerste achttien minuten waren voor DVVA, ontsnapten we zelfs een paar keer, en daarna kwam ons spelletje van de afgelopen weken er weer uit. Ouderwets rammen, beuken. Dat kunnen wij.”

Na een halfuur werd de score geopend door Seranio Austin. Nadat een verre inworp van Dennis Frijn bleef hangen, schoot de aanvaller raak. Een minuut voor rust anticipeerde Austin goed op een te korte terugspeelbal. In twee instanties bracht hij de 0-2 op het scorebord. AMVJ sloeg op het juiste moment toe en liep direct na de theepauze door een treffer van Devery Boldewijn zelfs uit naar 0-3.

Toch gaf DVVA zich nog niet gewonnen. Sebastiaan Goderie bracht met een prachtige vrije trap in de kruising de spanning terug: 1-3. “Daarna was het even tien minuten billen knijpen. Zij gaan opportunistischer spelen, je ziet dat ze het geloof terugkrijgen, maar de laatste twintig minuten hebben we het rustig uitgespeeld”, blikte Kumar terug. Een klein minpuntje was dat Tim Wulffraat, ondanks een paar goede kansen, weer niet tot scoren kwam. “Hij heeft drie keer bij de selectie gezet en alle wedstrijden hebben we gewoon. Mentaal zal hij dus een belangrijke factor zijn. Tim is alleen nog niet voetbalfit.”

Door de overwinning is AMVJ in puntenaantal gelijk gekomen met DVVA. De voorsprong op de nacompetitiestreep is inmiddels vier punten. “Dit zijn echt belangrijke punten. In principe hebben we nog één overwinning. Dat moet genoeg zijn”, verwacht Kumar. “We willen zo snel mogelijk veilig zijn. Dan is dit hoofdstuk afgesloten en kunnen we naar volgend seizoen kijken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)