Ricky Kumar

AMVJ-trainer Kumar tekent bij: “Structuur en visie is duidelijk”

Ricky Kumar is ook volgend seizoen hoofdtrainer van AMVJ. De oefenmeester staat sinds de zomer van 2017 aan het roer van de Amstelveense vereniging, waardoor hij alweer aan zijn vijfde seizoen begint.

De hoofdtrainer zag AMVJ de afgelopen jaren op allerlei vlakken stappen maken. Kumar: “We zijn in 2017 met iets begonnen dat steeds meer vorm krijgt. De structuur en de visie is duidelijk. Bovendien beschikken we inmiddels over een goed kunstgrasveld, goede materialen, selectie op niveau, nieuwe materialenhok, nieuwe ballen én trainingspakken. De randvoorwaarden zijn daarom uitstekend. Dit seizoen moest dat ook zijn uitwerking hebben op onze prestaties, maar door het coronavirus moeten we geduld hebben. Volgend seizoen hebben we weer nieuwe kansen.” Alle selectiespelers gaven inmiddels bij Kumar aan te willen blijven, waardoor de selectie intact blijft. “Onze spelers liggen goed in de markt, want de laatste tijd is veel getrokken aan hen. Zo kregen Tim Wulffraat en Jonathan Robertson belletjes. Zij kiezen echter allemaal ervoor om het project bij AMVJ af te maken. Daarmee ben ik natuurlijk hartstikke blij.”

Het einde van het project is volgens Kumar promotie naar de eerste klasse. “Dat is het ultieme doel bij AMVJ. We beschikken momenteel over een relatief ervaren ploeg van eind 20 tot begin 30. Zij gaan natuurlijk niet meer jaren mee, waardoor we snel voor ons doel moeten gaan. Met deze jongens hebben we zeker nog een paar seizoenen de kans. In de tussentijd moeten we doorselecteren, zodat we ook aan de toekomst denken. Onze jeugdspelers moeten daarvoor op niveau spelen, waardoor zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.” Voor de korte termijn blijft Kumar alert voor versterkingen. “We beschikken natuurlijk over een uitstekende ploeg, maar ik heb altijd jongens op mijn lijstje staan die interessant zijn. Versterkingen voor in de breedte hebben we niet nodig, maar extra kwaliteit is altijd welkom. Voorlopig houd ik mijn oren en ogen open.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: AMVJ

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)