Home / slideshow / AMVJ-uitblinker Wulffraat: “Ricky koning in halen van versterkingen”

AMVJ-uitblinker Wulffraat: “Ricky koning in halen van versterkingen”

Tim Wulffraat begint zaterdag aan zijn tweede volledige competitieseizoen voor AMVJ. De Amstelveense vereniging had afgelopen week een uitstekende generale door met 6-0 te winnen van DWS. In die wedstrijd speelde Wulffraat een hoofdrol met maar liefst vier assists bij een aanvallende rol op het middenveld.

De voetballer miste een groot gedeelte van de voorbereiding door een kwetsuur. Het duel tegen DWS was voor Wulffraat dan ook de eerste van het seizoen. “Het was voor mij de eerste wedstrijd sinds lange tijd, dus dan is het heerlijk als het direct zo goed gaat”, stelt Wulffraat, die met hoofdtrainer Ricky Kumar nog zoekende is naar zijn beste positie binnen het elftal. “Ik speel soms als aanvallende middenvelder, waar ik me heel prettig voel. Andere keren speel ik voorin als linksbuiten, maar daar hebben we nu Tyrell. Wat mij betreft speel ik lekker achter de voorhoede, want dan krijg ik wat vaker de bal. Daarbij ben ik wel gebaat. Maar mocht ik voorin nodig zijn, is dat natuurlijk ook geen probleem.”

AMVJ heeft de afgelopen jaren flinke kwaliteitsimpulsen ondergaan, zo ziet eveneens Wulffraat. “Ricky heeft met Tyrell (Perri, red.), Jonathan (Robertson, red.) en Randel (Shakison, red.) écht spelers met kwaliteit naar de vereniging weten te halen. We merken dat direct in het veld, want we weten elkaar simpelweg makkelijker te vinden. Ik weet zeker dat deze jongens heel belangrijk gaan worden dit seizoen. Tyrell is dan nog wel vrij jong, maar dat wordt echt een doelpuntenmachine.” De 27-jarige Amsterdammer is dan ook blij met zijn trainer. “Ricky is een koning in het halen van versterkingen. Als je ziet welke spelers hij de afgelopen jaren heeft binnengehaald, dan sta ik echt versteld. Dat is een kwaliteit die bijna geen enkele andere trainer bezit. Het zijn jongens die in een divisie hoger absoluut niet zouden misstaan.”

Wulffraat was door een blessure korte tijd uit de voetballerij, maar keerde in februari 2019 terug en koos voor AMVJ. Van die keuze heeft hij nog altijd geen moment spijt gehad. “Al was het in het begin wel even wennen met het niveau. Inmiddels zijn er een aantal uitstekende spelers bijgekomen, waardoor het niveau omhoog gaat. Als je ziet wat voor team twee jaar geleden op het veld stond en wat er nu staat, dat vind ik persoonlijk een wereld van verschil. Ik schreeuw zeker niet van de daken dat wij kampioen worden, want ik zie genoeg goede ploegen in onze competitie. Maar we moeten onszelf zeker niet uitvlakken. We bezitten een uitstekende selectie, alleen is het belangrijk dat iedereen fit blijft. Dan kunnen we wat betekenen in de competitie, al vind ik onszelf daarvoor momenteel nog iets te wispelturig.” Zeker is wél dat teams in de tweede klasse met knikkende knieën bij AMVJ op bezoek gaan. “Ik denk dat dit ook met het matige veld van ons te maken heeft. Daarop kan vrij veel gebeuren, in combinatie met onze inzet. Met de kwaliteiten die wij er dit seizoen hebben bijgekregen, is het onwijs moeilijk om ons te verslaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)