Home / slideshow / AMVJ verlengt met Ricky Kumar en presenteert vier versterkingen
Ricky Kumar

AMVJ verlengt met Ricky Kumar en presenteert vier versterkingen

Ricky Kumar blijft ook aankomend seizoen bij AMVJ aan. Beide partijen waren bereid om de succesvolle samenwerking een vervolg te geven. Naast de verlenging met de oefenmeester presenteert de club eveneens de eerste spelers.

Onder leiding van Kumar heeft AMVJ de laatste jaren de weg omhoog gevonden. De hoofdtrainer kreeg het voor elkaar om diverse spelers die in het verleden hoog speelde, naar de club te halen om het niveau te verhogen. Het zorgde ervoor dat AMVJ in het seizoen 2019/2020 zelfs voor het kampioenschap streed, alleen door corona ging dat uiteindelijk niet door. De vereniging zag dat jaar echter wel wat mogelijk was met een stabiel beleid.

AMVJ wilde dan ook graag de samenwerking met Kumar een vervolg geven, maar beide partijen realiseerden zich goed dat er dan wel iets moest veranderen. Aangezien diverse spelers aan het einde van hun periode bij AMVJ liepen, had de selectie dan ook frisse energie nodig. “We houden aankomend seizoen twaalf spelers over die vrijwel allemaal een jonge leeftijd hebben”, zo legt Kumar uit. “Dan is het belangrijk om een aantal oudere jongens in de selectie te hebben die voor ervaring zorgen. Daar hebben we de afgelopen periode naar gezocht.”

Dat deed Kumar met succes, want binnen een mum van tijd had hij vier versterkingen binnen. Allereerst valt de naam van Melvin Grootfaam die overkomt van AFC Zondag. “Met hem halen we een speler in huis met zeer veel ervaring in het divisievoetbal. Zijn broer speelde al bij ons, waardoor hij de kans krijgt om met hem samen op het veld te staan. Naast zijn ervaring heeft hij ook nog altijd veel kwaliteiten waarmee hij ons verder gaat helpen.”

De Amstelveense vereniging haalt echter meer kwaliteit naar de club. Zo komt Mallqui Cabezas over van Swift, ruilt Jasper Stracke DVVA in voor een avontuur bij AMVJ en stapt Jonathan Richard over van GVVV. Gezamenlijk moeten ze bijdragen aan positieve resultaten van AMVJ. “Ze zijn allemaal een welkome versterking. Op deze manier heb ik er vertrouwen in dat we volgend seizoen weer een mooi jaar neerzetten en onze ambities kunnen waarmaken.”

Kumar benadrukt echter nog niet klaar te zijn met het binnenhalen van spelers. Waar hij enerzijds ervoor wil zorgen dat er voldoende ervaring in de groep aanwezig is, wil hij ook volop profiteren van het talent dat bij de club rondloopt. “Ik heb het nog altijd geweldig naar mijn zin bij deze vereniging en hoop ook aankomend seizoen weer een volledig jaar mee te maken. Eerst moeten we dit seizoen echter maar eens tot een mooi einde brengen.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)