AMVJ verpulvert DWS in onderling bekerduel

AMVJ won zaterdagavond mede dankzij de sterk spelende Tim Wulffraat met maar liefst 6-0 van DWS. De aanvaller was mede verantwoordelijk voor de hoge uitslag door vier assists af te leveren.

De bekerpoule van AMVJ en DWS liep de eerste weken gek vanwege twee afgelastingen. Zowel Nieuwland-DWS als AMVJ-Nieuwland kon de afgelopen weken geen doorgang vinden. De ene wedstrijd die AMVJ en DWS wél speelden, wonnen beide clubs beide met 2-1. Het beloofde vooraf dan ook een spannend duel te worden tussen AMVJ en DWS, maar de eerste club begon beduidend sterker aan het duel. De spelers van trainer Ricky Kumar waren voortdurend sterker in de duels, terwijl DWS met zijn sterke individuele kwaliteiten en technisch begaafde spelers maar niet aan het voetballen kwamen. Het was dan ook wachten op de openingstreffer van de thuisclub. Centrumspits Rene Boer was het die scoorde op aangeven van Wulffraat. Ook de tweede treffer kwam door zijn assist, waarbij Tyrell Perri tijdens zijn debuut mocht scoren. Voor rust werd ook nog de 3-0 gemaakt, die Boer dan weer mocht maken.

Het was een comfortabele voorsprong voor de mannen van Kumar. De oefenmeester besloot dan ook om in de rust een aantal jongens rust te geven voor de eerste competitiewedstrijd van volgende week. Door de breedte van de selectie die AMVJ dit seizoen heeft, werd het elftal er echter niet slechter op. Nog altijd hield AMVJ de controle over de wedstrijd en de score werd daarom snel uitgebreid. Een minuut na rust was het invaller Teddy Mijnals die raak schoot. Op aangegeven van wederom Wulffraat was het Deff Boldewijn die het vijfde doelpunt voor de Amstelveense vereniging maakte, waarna Lionell Grootfaam de uiteindelijke 6-0 eindstand op het scorebord zette.

“Ik vond dat we vandaag tegen een uitstekend team speelden, dat met zijn technische kwaliteiten zeer gevaarlijk kan zijn”, reageert Kumar na afloop. “We hebben alleen een uitstekende wedstrijd op de mat gelegd en DWS geen moment laten voetballen. Dan zie je dat ze het lastig tegen ons hebben”, aldus de hoofdcoach. Komende zaterdag neemt de titelkandidaat uit de tweede klasse zaterdag A het op het eigen sportpark op tegen DVVA.

Tekst: Jordi Smit