AMVJ verrast door HBOK op eigen veld te verslaan

AMVJ is dit seizoen de eerste club die het is gelukt om HBOK in competitieverband op het eigen sportcomplex te verslaan. De Amstelveners keerden zaterdagmiddag met een 1-3 overwinning huiswaarts.

De ploeg van Ricky Kumar stond voorafgaand aan het duel een loodzware opgave te wachten. Met acht overwinningen en een gelijkspel was HBOK ver bovenaan in de tweede klasse terug te vinden, waardoor het vrijwel onmogelijk leek om de drie punten mee naar huis te nemen. De oefenmeester bedacht echter een manier om HBOK pijn te doen door Dennis Kaars vrijwel onbereikbaar te maken, zodat de angel uit de aanvallen van de tegenstander ging. Met snelheid voorin hoopte hij vervolgens gevaar te stichten.

Vanaf de eerste minuten was HBOK veel aan de bal en zocht het nadrukkelijk naar de openingstreffer, maar de thuisploeg had het lastig om door het verdedigende blok van AMVJ heen te komen. Na een ongelukkig moment van de bezoekers kwam HBOK echter alsnog op 1-0 door een eigen goal van Bram van der Driest. Vervolgens kreeg AMVJ enkele kansen die het niet erin kreeg. Vlak voor rust maakte Tyrell Perri zijn kans alsnog af, waardoor na een helft een gelijke stand op het scorebord stond.

Na rust kreeg Kaars een grote kans door alleen op de keeper af te stormen, maar bleef de stand gelijk door een uitstekend keepende Maksim van Ingen. Na een uur spelen kwam AMVJ vervolgens op een voorsprong te staan door een treffer van Teddy Mijnals. Vlak daarna maakte Lionel Grootfaam het doelpunt van zijn leven. Uit een hoekschop van Thijs de Graaff maakte Grootfaam zijn kans af door de bal schitterend op zijn hak te nemen en zo in de bovenhoek raak te schieten. Hoewel HBOK vervolgens nog wel enkele kansen kreeg om terug te komen in de wedstrijd, bleef de eindstand op 1-3 staan.

De knappe overwinning zorgde bij Ricky Kumar na het duel voor een brede glimlach op zijn gezicht. “We hebben vandaag ons strijdplan fantastisch uitgevoerd”, liet hij weten. “Het is ons gelukt om de wedstrijd dood te spelen en een échte teamprestatie neer te zetten. Hopelijk kunnen we deze lijn de komende weken doortrekken.”