AMVJ vertrekt zonder punten van Marken

Op bezoek bij Marken ging AMVJ zaterdagmiddag stevig onderuit. De ploeg van Ricky Kumar draait dit seizoen nog moeizaam en verloor met 4-1, al was die uitslag wel wat geflatteerd.

De openingsfase van de wedstrijd was van beide kanten vrij rommelig, waardoor er in het eerste kwart van de wedstrijd nauwelijks kansen ontstonden. Het was Amine Aboutaleb, die vorig seizoen met Ron van der Velde mee kwam van OSV naar Marken, die de score opende met een schot in de verre hoek. Niet lange daarna tekende Arno Boes voor de 2-0, nadat een bal van Sebastiaan Peereboom achter de verdediging van AMVJ viel. 2-0 was ook de ruststand.

Tien minuten na rust kreeg AMVJ de ultieme gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen, toen de bal op de stip ging. Lionel Grootfaam faalde niet en bracht de ploeg uit Amstelveen weer op een marge van één goal. Meteen daarna was AMVJ ook heel dichtbij de gelijkmaker, maar een schot eindigde op de paal. De bezoekers kregen meer grip op de wedstrijd, maar twintig minuten voor tijd wist Marken het verschil weer twee te maken met een frommelgoal van Luke de Waart. Ook daarna was AMVJ een paar keer dichtbij een goal. Zo moest Roy Honingh ingrijpen toen Yort Willems ver uit zijn doel was en al geklopt was. In de slotminuut werd het nog 4-1 via Boes.

Volgende week speelt AMVJ tegen DVVA, dat dit weekend van kersverse koploper Arsenal verloor. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Archieffoto: Jos Spitteler