Anass Benhammouch (AGB) kiest voor DWS

Anass Benhammouch vertrekt na drie seizoenen bij AGB. De 27-jarige buitenspeler verkast naar zondag tweedeklasser DWS, waarmee hij hetzelfde hoopt te bereiken als met AGB: promotie naar de eerste klasse.

Drie seizoenen AGB leverden hem twee kampioenschappen en handhaving in de eerste klasse op. Beter had Benhammouch het naar eigen zeggen niet kunnen doen. “Ik heb hier echt een mooie tijd meegemaakt. Met elkaar hebben we AGB naar de eerste klasse gebracht en blijven we daarin. Helaas valt de hechte vriendengroep uit elkaar. Blijven was een optie, maar voor mij is het de juiste keuze om ergens anders naartoe te gaan.”

Enkele clubs toonden interesse in de vleugelaanvaller, alleen had hij zo zijn wensen: blijven voetballen in Amsterdam en op een goed niveau. DWS bleef hierdoor als enige over, nadat Benhammouch door de teammanager werd benaderd. Begin dit seizoen was hij in de districtsbeker nog trefzeker tegen zijn nieuwe club. “DWS wil mij graag hebben. Ze hebben een duidelijk doel, willen spelen voor de prijzen. Dat is dit seizoen niet gelukt. Aanvoerder Mo Aznag is een goede vriend van mij en hij heeft mij ook proberen over te halen.”

De voormalig speler van AFC (jeugd), Nieuw West United en DCG is de eerste aanwinst voor de middenmoter van de tweede klasse A. “Het is heel leuk om onder Tarik Oulida te mogen spelen”, zegt Benhammouch over zijn nieuwe trainer. “Hij heeft toch veel voetbalkennis. DWS is een mooie club. Ik denk een stukje ervaring bij te kunnen brengen. Ik loop toch een aantal jaar mee en weet hoe het is om kampioen te worden in de tweede klasse.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)