Anass Benhammouch (DWS): “Wedstrijd tegen FC Abcoude geen degradatieduel”

De regioderby tussen DWS en FC Abcoude in de zondag tweede klasse B heeft komend weekend wat weg van een degradatieduel. Ondanks de stand op de ranglijst ziet Anass Benhammouch, de grote man aan Amsterdamse zijde, het niet zo. “Daar is het seizoen nog te lang voor.”

De ontmoeting is een duel tussen de nummers twaalf en dertien. Dat maakt de wedstrijd wel belangrijk. “Als je deze wint, ga je naar boven kijken en als je verlies, zit je in een hele andere situatie.” Toch drukt Benhammouch, dit seizoen een functionele spits in het shirt van de tweedeklasser, niet de stempel van ‘degradatiekraker’ op de wedstrijd. “Het seizoen is daar nog te lang voor. Ik weet dat wij sowieso een goede reeks gaan neerzetten als we compleet zijn.”

De van AGB overgekomen Benhammouch is zelf aardig bezig dit seizoen, met zes goals uit zeven wedstrijden. De clubtopscorer ziet zijn ploeg wel wisselvallig presteren. “We verliezen de wedstrijden natuurlijk niet omdat we onder doen voor de tegenstander. Het valt steeds net de verkeerde kant op.” De wisselvallige resultaten liggen volgens Benhammouch ook aan vele blessures. “We hebben ongeveer vier basisspelers die we moeten missen door blessures. Er schuiven een aantal jongens van de A1 door, die het hartstikke goed doen, maar we hebben daardoor wel een jong team.” Toch blijft de spits van DWS met optimisme naar de verdere verloop van het seizoen kijken. “De doelstelling is sowieso bij de eerste vijf eindigen en een periode meepakken.”

Tekst Pablo Koch
Foto Felipe Bujan

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)