Tazirane (DCG) krijgt oude club op bezoek: “ZSGOWMS heeft me zoveel gegeven”

De derby in de zondag derde klasse C tussen DCG en ZSGOWMS is niet alleen een sportparkclash of topper; voor Anass Tazirane heeft de wedstrijd een extra speciaal randje. De linksback neemt het met zijn DCG op tegen zijn oude club.

In het shirt van ZSGOWMS speelde Tazirane al eens de derby. Hij weet dus wat de belangen zijn. “Ook toen ik bij ZSGOWMS speelde, was de wedstrijd tegen DCG echt de wedstrijd van het jaar. Ik heb een prachtige tijd daar gehad. Het zal altijd een tweede huis voor mij zijn.”

Na drie seizoenen verliet hij ZSGOWMS, nadat de club was gedegradeerd naar de derde klasse. Via EDO (één seizoen) kwam Tazirane deze zomer terecht bij DCG. Hij blijft contact houden met zijn oud-ploeggenoten. “Met bijvoorbeeld Ramon Lujano Benavides heb ik twee jaar gevoetbald. Het contact is nog gewoon goed en we spreken elkaar af en toe.”

DCG won dit seizoen tot nu toe alles en lijkt ook voor de derby de favoriet. “Zolang wij naar de trainer (Senel Cebar, red.) luisteren en doen wat hij van ons vraagt, kunnen wij van ZSGOWMS winnen”, klinkt het stellig. Op de vraag of Tazirane zou juichen als hij scoort, volgt een duidelijk antwoord: “Ik kom niet zo vaak mee naar voren. Maar als ik scoor, zal ik het niet vieren. ZSGOWMS heeft me zoveel gegeven, dat ik niet zal gaan juichen.”

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)