Andre Wetzel nieuwe trainer AFC

Andre Wetzel is per direct aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van tweededivisionist AFC. Wetzel volgt daarmee de zaterdag opgestapte Ton du Chatinier op. AFC kwam met Wetzel overeen dat hij tot het eind van het seizoen voor de groep staat. Vanavond (maandag) zal de spelergroep worden ingelicht over de komst van Wetzel.

Wetzel, die volgende week 66 wordt, was voor het laatst werkzaam bij HBS. Na zijn actieve carrière bij Haarlem, FC Amsterdam, FC Den Haag en Telstar (234 wedstrijden, 33 goals), maakte hij in zijn eerste stappen als trainer bij de amateurclubs RVC en HVV in Den Haag.

Samen met Mark Wotte werkte hij samen bij FC Den Haag en FC Den Bosch voordat hij als hoofdtrainer aan de slag ging bij ASWH. Voor de KNVB was hij werkzaam als bondscoach van Oranje onder 19 en assistent bij Jong Oranje. In 2002 werd hij weer herenigd met Wotte bij Willem II. Toen Wotte in de winterstop van het seizoen 2003/2004 opstapte, maakte Wetzel het seizoen succesvol af.

Via Al Jazira (Verenigde Arabische Emiraten) en KV Mechelen (waar hij door Feyenoord gestald was) en scoutingswerk voor Feyenoord (in combinatie met het hoofdtrainerschap bij Westlandia) kwam hij in het seizoen 2006/2007 in Venlo terecht. Hij promoveerde met VVV via de nacompetitie naar de eredivisie om een jaar later weer te degraderen.

In mei 2008 tekent Wetzel een driejarig contract bij zijn geliefde ADO Den Haag. Na eerste hoofdtrainer te zijn geweest was hij werkzaam als technisch directeur. In december 2009 werd Wetzel ontslagen wegens een kritisch interview. Wetzel vocht zijn ontslag aan met succes aan bij de KNVB. Na nog een uitstapje naar Al Jazira tekende hij bij toenmalig Topklasser HBS. In totaal was hij daar vijf seizoenen werkzaam. In mei 2016 zette hij een punt achter zijn loopbaan.

Na zijn laatste wedstrijd met HBS (tegen VSSB) zei hij tegen Omroep West dat hij niet achter de geraniums ging zitten. “Als ik mij verveel ga ik misschien wel weer wat doet, maar of dat in de voetballerij is, weet ik nog niet.”

Na ruim anderhalf jaar keert Wetzel weer terug op het trainingsveld. Zondag zit hij voor het eerst op de bank als AFC thuis speelt tegen FC Lienden.

Foto Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)