Angstgegner BOL bezorgt kwakkelend WVHEDW nieuwe nederlaag

WVHEDW maakt vooralsnog een moeilijk seizoen door. Een ongelukkige 2-3 nederlaag tegen promovendus BOL zorgde ervoor dat de ploeg van Hans Schakel naar de voorlaatste plaats is gezakt in de zaterdag eerste klasse A.

Schakel wilde na afloop niet teveel in zak en as zitten. “Je kan alles positief naar de bovenkant fantaseren, maar de stand op de ranglijst is niet goed. Dat beseft iedereen ook”, zegt de oefenmeester. Ondanks de nederlaag blijft hij positief. “Je ziet dat ze er alles aan doen, echt voor elkaar door het vuur gaan. Je gunt de jongens zo erg de punten, omdat er in de tweede helft erg hard gewerkt is. Ons spel vond ik ook vrij behoorlijk. Ik maak mij dus geen zorgen.”

BOL is de laatste jaren een lastige tegenstander gebleken voor de Amsterdammers en ook in de eerste klasse was dit het geval. Drie keer scoorden de bezoekers uit een standaardsituatie. Na negen minuten was het al raak via Timon Plak. Enkele minuten voor rust poetste Tim Correia de achterstand, op aangeven van Ashraf Azzouz, weg, maar nog voor de theepauze pakte BOL opnieuw de leiding. Bas Jonker bracht de 1-2 op het scorebord.

Opnieuw mocht WVHEDW in de achtervolging. “We liepen letterlijk achter de feiten aan”, blikte Schakel terug. In de 58ste minuut kreeg de thuisploeg loon naar werken. Een snoeiharde vrije trap van Azzouz belandde via de lat in het net: 2-2. Daarna kregen de Amsterdammers genoeg mogelijkheden op de voorsprong. “Iedereen voelde dat de 3-2 eraan zat te komen. Dat het vervolgens uit het niets 2-3 werd, was ongelooflijk zuur.” Weer was Jonker de doelpuntenmaker.

Vlak voor tijd zag WVHEDW middenvelder Jordy Dijkhuizen met zijn tweede gele kaart vroegtijdig vertrekken. Het lukte de thuisploeg niet meer om voor de derde keer op gelijke hoogte te komen, waardoor het de vierde competitienederlaag van het seizoen moest slikken. Het betekent dat de Amsterdammers voorlaatste staan, met acht punten uit evenzoveel wedstrijden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto: Jan Vonk