Home / Algemeen / Angstgegner Schoten deelt ‘dramatisch’ RODA’23 flinke tik uit

Angstgegner Schoten deelt ‘dramatisch’ RODA’23 flinke tik uit

Schoten-uit gaat de boeken in als de ‘slechtste wedstrijd van RODA’23 onder leiding van Cor ten Bosch’. De oefenmeester laakte de houding van de zondag derdeklasser. Het resultaat: de deksel keihard op de neus en met een 7-0 nederlaag de wonden likken, zeker met het oog op de topper volgende week tegen SDZ.

Dramatisch, waardeloos, heel slecht, een lijdensweg. Allemaal woorden die bij Ten Bosch de revue passeerden na de ontluisterende nederlaag. “Dit doet echt pijn. Het was een hele lange tweede helft en ik was blij dat de scheidsrechter affloot. We kunnen wel aardig voetballen, maar je moet ook strijd leveren. De instelling was veel te slap tegen een agressieve ploeg als Schoten. Alle duels werden verloren, verkeerde keuzes gemaakt, afspraken niet nagekomen. Het leek alsof iedereen een snipperdagje had opgenomen. Dit moeten we snel vergeten.”

Eigenlijk is het nooit een wedstrijd geweest. De thuiswedstrijd in Bovenkerk werd met 1-4 verloren, maar het leek er niet op dat RODA’23 van plan was revanche te nemen. Halverwege had Schoten een 2-0 voorsprong te pakken door twee treffers van Lennaert Stuur. De gasten waren het helemaal kwijt en toen Stuur vlak na rust zijn derde van de middag maakte, zakte het als een kaartenhuis in elkaar.

Gek genoeg zag Ten Bosch dit al een paar weken aankomen, nadat het eerder moeizaam ging tegen Spaarnwoude en Ouderkerk. “We haken niet meer aan. We hebben een talentvol en jong ploegje, maar die is wel heel wisselvallig. Eigenlijk is het ongelooflijk dat wij zo hoog staan. De scherpte is helemaal weg. Dat merk ik op de trainingen al. Daar probeer je nog iets aan te doen, en je waarschuwt iedereen ervoor, maar dat krijg je er niet uit. Zo’n wedstrijd is puur een motivatiekwestie.”

Bij Schoten zat het ook allemaal mee. Na een te korte terugspeelbal op doelman Daan Stevens jaagde Mevlut Güntürk door. Stevens schoot de bal tegen de rug van Güntürk op en daardoor viel de bal in het doel: 4-0. In de laatste vijf minuten deed Schoten er nog een schepje bovenop door drie keer te scoren. Een benutte strafschop van Anil Kilic en nog twee treffers van de grote kwelgeest Stuur, die er daarmee vijf maakte, zorgden voor de 7-0 eindstand. Daarmee was de lijdensweg van RODA’23 ten einde. “Hopelijk is dit een wake-up call voor volgende week tegen SDZ.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)