Ankaraspor bezorgt Swift (zondag) nieuwe domper

Zondag vierdeklasser Ankaraspor heeft Swift de tweede nederlaag op rij bezorgd. Nadat Ilpendam twee weken geleden te sterk was voor Swift, won ook de ploeg van Rinus Loef van de Amsterdammers. Door een 1-2 zege heeft Ankaraspor de aansluiting gevonden met de bovenste plekken in de zondag vierde klasse E.

Nadat de eerste kansen voor de thuisploeg waren, nam Ankaraspor binnen tien minuten de leiding in handen. Muslum Yalin had het vizier niet op scherp staan met zijn kopbal (over), maar Ahmet Haphap ging dat beter af. De aanvaller werd binnen het strafschopgebied aangetikt en besloot de toegekende penalty zelf te benutten.

Even later waren de bezoekers zelfs dichtbij de 0-2. Swift-doelman Melih Kilic voorkwam een treffer van Yalin. Na een half uur werd de thuisploeg sterker en kreeg het een paar goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Het leverde vlak voor rust ook een verdiende treffer op. Uit een voorzet van Nahom Araya schoot Imad el Boutaibi raak: 1-1.

In de tweede helft kwam Ankaraspor opnieuw snel op voorsprong. Yalin knalde op de lat, waarna de bal werd teruggetrokken en diezelfde Yalin van dichtbij raak schoot: 1-2. Swift probeerde weer snel op gelijke hoogte te komen en kreeg hier ook genoeg grote kansen voor; de ene nog mooier dan de andere. Araya, El Boutaibi en Nicky de Beer lieten deze stuk voor stuk onbenut, waardoor de ploeg van Bart Woldberg de tweede nederlaag op rij moest slikken.

Ankaraspor klom door de 1-2 zege naar de zesde plek. Volgende week kunnen de Amsterdammers een nieuwe sprong maken wanneer ze op bezoek gaan bij nummer vijf Ilpendam. Swift is de koppositie, die het deelde met Nieuw West United, kwijt en zakte naar de derde plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Archieffoto: Rinus Loef

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)